STRØMMEN - HAMKAM 2-2

HamKam fikk en begredelig start på det enormt viktige oppgjøret mot Strømmen. Etter 12 minutter satte Daniel Moen Hansen et straffespark i mål, før Kristoffer Tokstad la på til 2-0 før hvilen.

Så våknet opprykkssultne hamarkamerater.

Etter pause revolusjonerte grønnbuksene uttrykket "enveiskjøring", da de produserte hjørnespark og kjempesjanser på løpende bånd gjennom 45 minutter.

Hjelp fra tribuna

- Vi går ut mye høyere etter pause, og da blir Strømmen litt stressa. I tillegg får vi god hjelp fra tribunen, og vi spiller på oss viktig selvtillit, forteller Sjølstad etter HamKams comeback til 2-2.

Etter en drøy time på Strømmen stadion headet Aziz Idris inn HamKams redusering, før Emil Dahle førte gjestene à jour fem minutter senere.

Mange målsjanser

Fredrik Sjølstad erstattert Vegar Bjerke ved sidebyttet. En levende vegg i Strømmen-målet, keepertalent Arild Østbø, nektet Sjølstad matchvinnerprisen.

- Man må bare ta av seg hatten for keeperen deres. Han gjør mange gode redninger, blant annet på to av skuddene mine fra 16 meter, berømmer Sjølstad etter kampslutt.

Selv om HamKam stoppet på 2-2, fungerte Vegard Skogheims pauseprat definitivt svært godt.

- Vi har vel ti store sjanser utenom målene våre i annen omgang, så vi burde ha vunnet kampen. Men nå har vi klart kvalik, og dermed nådd målet vårt, og det er fortsatt muligheter for enda mer, smiler en blid HamKam-trener etter sesongens siste bortekamp.

Blandede følelser

Sjølstad forteller at både lettelse og bitterhet preger HamKam-garderoben etter 2-2-kampen.

- Vi har blandede følelser nå. Vi sikret kvalikplass, og det var sterkt av oss å komme tilbake, men det er alltid surt når vi er så nære å vinne. Men muligheten for direkte opprykk er der fortsatt, legger 19-åringen til.

Det har Sjølstad helt rett i.

I siste serierunde møter HamKam Ranheim på Briskeby, mens Stabæk tar imot Bodø/Glimt og Hødd besøker Mjøndalen. Om Ranheim og Stabæk blir slått av sine tøffe motstandere, og Kamma erobrer tre poeng på Hamar, blir grønnbuksene å finne i Tippeligaen over nyttår.

Adeccoligatabellen før siste serierunde:

 

1. Bodø/Glimt         29        62 - 23            66
2. Stabæk              29        50 - 45            51
3. Hødd                 29        40 - 28            50
4. HamKam            29        48 - 39            48

 

HamKams lag (4-3-3): Lars Øvernes - Truls Jevne Hagen, Håkon Aalmen, Oddbjørn Lie, John Anders Rise - Vegar Bjerke (Fredrik Sjølstad fra 45.), Aziz Idris, Viktor Adebahr - Emil Sildnes (Ole Amund Sveen fra 53.), Anders Emil Nedrebø (Tore Andreas Gundersen fra 65.), Emil Dahle.

 

Vi fulgte kampen live:

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.