Los Montesinos (HA): Hele HamKam-laget tok den halvtimes lange turen nordover fra La Manga til Los Montesinos som ligger like ved mer kjente Torrevieja - midt imellom Alicante og La Manga.

Der kom de inn på treningsanlegget til den lokale klubben Junior Strikers som er kjent for å være gode på talentutvikling på denne delen av kyststripen i Spania.

Hamar-mann kontakt

Planen nå er at HamKam og Junior Strikers, som ble etablert av engelskmannen Junior Charles for seks år siden, skal sette seg ned å diskutere et mulig samarbeid.

Junior Strikers skal til og med være villige til å kalle fotballakademiet sitt for HamKam Football Academy.

Kontakten med Junior Strikers er knyttet gjennom Hamar-mannen Werner Bigseth som bor og jobber her nede. Begge døtrene hans spiller for klubben. Og han hadde også med seg to lag til Hamar i fjor sommer som imponerte veldig med ferdigheter som lå et stykke over det som er vanlig for unge norske fotballspillere.

Barcelona og Liverpool

- Vi har spillere i alle aldre helt opp til 16 år i klubben neste år. Jeg ser for meg at de beste av de eldste spillerne kan sendes til HamKam for å få enda bedre matching der, og at Junior Strikers på den måten kan bli en slags farmerklubb på sikt for HamKam, sier Bigseth til HA-sporten.
Selv bidrar han som sponsor til klubben gjennom firmaet sitt Kulsveen som er et eiendomsfirma i dette området.

- Jeg har ingen eierinteresser i dette selv, men jeg er glad i både Junior Strikers og HamKam. Jeg ser jo også for meg at flere norske barn vil komme ned hit for å utvikle seg som fotballspillere, men dette kan også være et sted hvor både A-laget til HamKam og yngre lag i HamKam kan komme på treningsleir, sier Bigseth.

Klubben har allerede fostret flere store talenter som har blitt hentet av store klubber i Spania.

Bigseth forteller at for noen år siden ble en 8-åring som heter Xavi hentet til Barcelona, mens en 12-åring nylig gikk til Liverpool.

Engelskmannen Junior Charles gløder for prosjektet sitt og ønsker også et samarbeid med HamKam. - Det vil være perfekt for oss å få et samarbeid med HamKam. De store klubbene i Spania har sine egne akademier. HamKam er en god mulighet for våre spillere, sier Junior Charles.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.