Nok en gang er HamKam fotball i akutt pengenød. Denne gangen mangler klubben 3,2 millioner kroner.

Riktig så mye penger har ikke HamKam yngres på bok, men likevel nok til at de, sammen med andre, kan være helt avgjørende de kommende dagene.

HamKam fotball har nemlig varslet at de vil melde oppbud om det ikke har kommet inn nok penger, eller mange nok positive signaler om pengestøtte innen 1. juli klokka 12.00.

Ikke blitt kontaktet

Daglig leder i HamKam yngres, Anders Langset, hadde ikke blitt informert i forkant om dramatikken som utspant seg på Briskeby i går ettermiddag, men den nybakte pappa'n fulgte pressekonferansen på PC-en sin hjemme i Løten.

- Vi i yngres har ikke blitt kontaktet av HamKam fotball, men er i utgangspunktet villig til å bidra i denne svært vanskelige situasjonen, sier Anders Langset.

Den daglig lederen understreker at det ikke er en avgjørelse han kan ta på vegne av yngres i HamKam.

- Styret må naturlig nok stille seg bak om det skal bli aktuelt, og jeg regner også med at vi må ha et ekstraordinært årsmøte for å kunne fatte et vedtak om økonomisk støtte, sier Langset, og legger til at yngres per 31.12.13 hadde en positiv egenkapital på en drøy million.

Etter den tid har yngres blant annet gjennomført Briskebyturneringen med stort økonomisk hell.

Tøff jobb i kulissene

Mange store HamKam-hjerter blødde kraftig etter at nyheten sprakk i går ettermiddag, men det var også startskuddet til intens jobbing i kulissene.

HA-sporten ble gjentatte ganger kontaktet i løpet av kvelden av enkeltpersoner som på eget initiativ jobbet for å finne gode og langsiktige løsninger, og flere sentrale HamKam-støttespillere ristet liv i sitt eget nettverk.

Felles interesser

- Det er jo strengt tatt ikke vår oppgave å finansiere toppfotballen, men på svært mange områder han vi felles interesser, sier Langset og bruker denne ukas fotballskole som godt eksempel.

- Der er de fleste a-spillerne med som instruktører, forteller den daglige lederen, som mener det er mange år siden forholdet mellom elite og yngres har vært bedre enn det er akkurat nå.

- Vi snakker godt sammen, sier Langset til HA-sporten.

Utvikle toppspillere

HamKam yngres har som mål å utvikle spillere som holder eliteserienivå, og klubben har noen årganger som holdet høy klasse.

- I prinsippet kan vi i yngres utvikle spillere til hvilken som helst klubb, men det er jo tragisk om vårt eget A-lag ikke er det naturlige valget for våre talenter, sier daglige leder.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00