Etter første omgang i Molde gikk HamKam til pause med 3-0-ledelse. I en svært god og underholdende omgang viste HamKam-guttene hva som bor i dem. 

- Jeg er veldig fornøyd med de vi presterte før pause, da var vi profesjonelle, gjorde ting skikkelig og gikk uttelling, sier Bergersen, som koste seg med de første 45 minuttene.

FANTASTISK 1. OMGANG

For det tok kun ett minutt før HamKam skapte deres første målsjanse. Det var Fredrik Sjølstad som fikk ballen servert på bakerste stolpe av spissmakker Bajram Ajeti, men headingen gikk i stanga. Det la likevel grunnlaget for resten av omgangen. Etter 13 minutter fikk Rytis Leliuga ballen på midtsteken. Han dro seg forbi det som var av motspillere og avsluttet men en iskald avslutning alene med keeper.

Kun fem minutter senere var kantspilleren fra Litauen på farten igjen. Dro seg ned til dødlinja og fant Sjølstad som sto mutters alene på bakerste stolpe igjen. Denne gangen fikk den omskolerte midtbanespilleren ballen på høyrefoten og la på til 2-0.

Sjølstad som ikke har vært fornøyd med antall mål han har scoret denne sesongen var ikke mett. 37 minutter ut i kampen ble han spilt alene med keeper av Ajeti. Hurtige Sjølstad løp fra alt av forsvarsspillere og trillet 3-0-scoringen i lengste hjørnet. Dermerd gikk lagene til pause på stillingen 3-0.

- Vi var korte og konsiste i pause, sa til spillerne at de måtte nullstille og gjøre akkurat det samme i andre omgang, forteller Bergersen, som fikk se noe helt annet da lagene entret banen til sesongens siste 45 minutter.

tO BAKLENGS OG RØDT KORT

Hjemmelaget kom ut mye tøffere ut og ville revansjere den begredelige 1. omgangen. To bytter satte fart på moldenserne og innbytter Simen Tangen utnyttet en feil i HamKam-forsvaret da han reduserte ti minutter ut i 2. omgang.

Minutter senere sto hjemmelagets Ronny Fredriksen og HamKams Adnan Haidar panne mot panne. Begge fikk gult kort, og for Fredriksen var det dagens andre. Han ble dermed sendt i dusjen 57 minutter ut i kampen. Da følte nok HamKam-spillerne seg tryggere etter en tøff start på omgangen.

Men Tangen ville det annerledes og reduserte for andre gang, 10 minutter etter utvisningen.

Heldigvis for HamKam avsluttet de sterkt. Aziz Idris steg til værs på en corner 10 minutter før slutt. Foran mål sto Ajeti og forlenget kapteinens heading i mål.

Og da Kristian Eriksen kom inn på tampen og skaffet straffe på overtid var Idris sikker som banken fra straffemerket. Han sikret tre poeng og fjerdeplassen i serien.

- Vi senket oss 10-15-20 prosent og sluttet å løpe etter pause, og da ser vi at det ikke holder uansett hvem vi møter. 4-2-scoringen punkterte kampen og vi vant til slutt greit, men det er synd vi avslutter sånn, sier Bergersen.

HamKam stilte med følgende elleve fra start (4-4-2): Borger Thomas - Aleksander Woo Enger, Tobias Ødegård, Syver Karlsen, John Anders Rise - Mathias Pedersen Aasand, Adnan Haidar, Aziz Idris, Rytis Leliuga - Fredrik Sjølstad, Bajram Ajeti.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00