• Morten Kristiansen.

HamKam kan gå mot sitt mørkeste år i en snart 100-årig historie. De ligger deisidert sist på 1.divisjonstabellen, mange skadete spillere, elendig økonomi, og lykkes de ikke med en redningsaksjon innen tirsdag, går styreleder til skifteretten og begjærer oppbud. Da er klubben konkurs, og 5.divisjon er neste steg.  

- Jeg håper vi finner en løsning på vår svært vanskelige økonomiske situasjon. Og løsningen må komme raskt. Vi trenger penger nå, ikke om en må

Umulig å berge plassen

Kristiansen forklarte at klubben nå ser det for umulig å berge plassen i 1. divisjon, og at man mangler ca. 1,2 millioner kroner i sponsorsalg. Man mangler også ca. 1 million kroner i billett- og andre inntekter. Dessuten vil man få 1 million kroner mindre enn budsjettert av medieavtalen som en 16.-plass på tabellen gir.

– Vi har sett på kostnadskutt og kommet til at vi kan spare inn mellom 800.000 og 2 millioner kroner. Dette innebærer oppsigelser, lønnskutt og inngåelser av nye kontrakter. Det er mange brikker som må på plass slik at anslaget vil sprike.

– Vi kan ikke drive på kreditors regning og ser ikke grunnlag for videre drift, sa Kristiansen.

ned. Da er det for sent, sa Morten Kristiansen på pressekonferansen.

Styreleder Morten Kristiansen ga på pressekonferansen en grundig redegjørelse om hva klubben har hatt å slite med denne sesongen. Konklusjonen på dette er at HamKam fotball vurderer å begjære oppbud!

I sin redegjørelse fra klubben heter det:

Styret har i lengre tid hatt hyppigemøter vedrørende både den sportslige og økonomiske situasjonen i klubben, og det har vært jobbet med tre ulike alternativer:

1. HamKam fotball satser og styrker stallen i sommervinduet med 3-4 spillere, noe som var et premiss i avtalen med Peter Sørensen. Må eventuelt gjøres kombinert med kraftig kostnadskutt.

2. HamKam fotball kutter kostnader og forbereder klubben for spill i 2. divisjon neste sesong.

3. HamKam fotball må ta konsekvensen av situasjonen og melde oppbud.

I styremøte den 24. juni ble det gjort en grundig gjennomgang av realismen og konsekvensene ved de ulike alternativene. Styrets konklusjon er at med dagens situasjon virker både alternativ 1. og 2. lite realistiske. Samtidig så er vi fullt ut klar over de dramatiske konsekvensene
ved å måtte melde oppbud.

Styret mener imidlertid at vi er forpliktet overfor både ansatte, samarbeidspartnere, presse, publikum og andre til å spille med helt åpne kort.

1.  Vi ligger an til en inntektssvikt i størrelsesorden 3,2 millioner kroner i forhold til budsjett inneværende sesong. Fordelingen er som følger sponsorsalg ca. -1,2 mill. – billettinntekter/andre inntektsbringende tiltak ca. - 1 mill. og uttelling på medieavtalen i forhold til tabellplassering på ca. – 1 mill.

2.  Klubben ved økonomiutvalget har simulert kostnadskutt, og har kommet til at dette kan utgjøre et beløp opp mot 2 millioner kroner. Men dette vil på langt nær være nok for å kunne opprettholde en forsvarlig drift, på grunn av en svært anstrengt likviditet.

Det ble på bakgrunn av ovennevnte derfor gjort følgende vedtak i styremøtet tirsdag 24. juni.

«Styret innfører umiddelbar betalingsstopp, for å sikre at klubben ikke påtar seg ytterligere økonomiske forpliktelser. Med mindre det er funnet løsninger som gir grunnlag for videre drift innen tirsdag 1. juli kl. 12.00, er det styrets plikt og begjære oppbud».

Informasjonsmøte

Litt før klokka 14.30 i ettermiddag samlet styreleder Morten Kristiansen spillerne og de ansatte til et informasjonsmøte i HamKams garderobe på Briskeby. Der fikk de klar beskjed om hva som nå kan skje med den snart 100-årige klubben.

Presis klokka 15 kom styreleder ut fra møtet, lukket døren til garderoben og startet pressekonferansen.

Mens den pågikk kom spillerne og ansatte ut fra garderoben.

Tore Andreas Gundersen var tydelig preget av informasjonen de hadde fått.

- Hva sier du til dette?

- Det vil jeg ikke si noe om. Vi har fått beskjed om at vi ikke skal si noe, sa Gundersen. 

Antydet

I et intervju med HA for to uker siden, sa styreleder Morten Kristiansen: 

- Om vi bestemmer oss for å bruke penger for å forsøke å berge plassen i divisjonen, vil vi se etter spillere som er klart bedre enn de vi allerede har, forklarer Kristiansen.

- Den andre muligheten er å hente spillere som på sikt skal spille klubben opp igjen. Da snakker vi om yngre gutter, som skal bruke siste halvdel av sesongen på å utvikle seg videre, mener styrelederen.

Vi oppdaterer! 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.