Vard Haugesund, Kongsvinger, Follo og Elverum var ikke gode nok over 30 seriekamper, og rykket alle ned fra årets 1. divisjon.

De fikk likevel stor innvirkning på opprykksstriden. Se bare på tabellen for hvordan de seks topplagene i årets serie gjorde det mot bunnlagene som rykket ned:

Bodø/Glimt (1) 22
Ranheim (4) 19
Mjøndalen (6) 18
Hødd (3) 17
Stabæk (2) 15
HamKam (5) 12

HamKam mistet med andre ord ti poeng mer enn Glimt, og Ranheim som knep fjerdeplassen ett poeng foran Kamma, tok ni poeng mer.

Grønnbuksene tok bare 12 av 24 mulige poeng mot bunnlagene.

Fire lokaloppgjør

- Det er vanskelig å gi noen god forklaring på det, annet enn at vi spilte fire lokaloppgjør mot bunnlagene. De kampene lever ofte sitt eget liv. At vi «mistet» to poeng mot Elverum, og ett poeng mot Kongsvinger er rett og slett bare for dårlig. Men jeg er sikker på at vi ikke tok for lett på noen av kampene, men vi møtte et par av lagene da vi var i dårlig form, sier visekaptein John Anders Rise.

- Kan det være vanskeligere å spille mot disse lagene fordi de har som hovedfokus å forsvare seg mot HamKam?

- Det kan være en mulighet, men flere lag har ligget lavt mot oss, og da har vi taklet det bra.

Vant tre av fem borte

Hvis vi glemmer bunnlagene, og ser på bare toppkampene mellom de seks beste lagene, kommer HamKam bedre ut:

Bodø/Glimt 20
HamKam 14
Stabæk 13
Hødd 13
Ranheim 12
Mjøndalen 11

Også her er Bodø/Glimt overlegne, mens HamKam tar en knepen andreplass i et jevnt felt.
Legg til at laget slo Stabæk, Ranheim og Mjøndalen på bortebane, så har HamKam vist at de takler utfordringen som venter i kvalifiseringen, en tøff bortekamp som kan bli premiert med en ny tøff bortekamp.

- Det har vært helt utrolig jevnt i toppen, og resultatene har variert voldsomt i år. Jeg tror vi har vært i god form når vi har møtt noen av de beste lagene, og har vært flinke til å prestere når vi måtte. Bortsett fra søndag. Vi ergrer oss fortsatt litt over den kampen, men vi er veldig revansjesugne og har en klar teori om hva som venter onsdag, og hva vi skal gjøre. Men jeg røper ikke det nå, ler Rise.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.