Styreleder Morten Kristiansen var litt lettere til sinns da HA-sporten snakket med ham tidlig torsdag kveld.

- For første gang på lenge er vi i nærheten av optimisme, kunne en hardt presset styreleder fortelle.

Klubben hadde i løpet av dagen nærmet seg den sikkerheten den må ha for å be om et lån på minimum 2 millioner kroner.

Kom i mål til slutt

Sent i går kveld var den forsiktige optimismen blitt enda sterkere.

- Om vi får på plass de siste detaljene, mener vi det er grunnlag for å drifte klubben videre, forteller Kristiansen, som sammen med sine styrekollegaer måtte bruke kvelden i går og morgentimene i dag på å fullføre redningsaksjonen.

Konkurs og oppstart i 5. divisjon har vært virkemidler sterke nok til å vekke engasjementet i og rundt Hamar-klubben. I tolvte time også denne gangen.

Bygge en ny klubb

Selv om konkursspøkelset antakelig er jagd på dør i denne omgang, er det masse jobb som står igjen for bånnlaget i 1. divisjon.

- Vi skal uansett kutte kostnader, og vi må ha spillere nok til å ivareta tre lag (1. divisjon, 3. divisjon og interkrets). Vi skal også drifte en klubb etter at den oppsagte administrasjon er ute om noen måneder, sier Kristiansen.

Styrelederen vet at kampen om å gjenreise klubben starter over helga. Å unngå konkurs er starten på et stort stykke arbeid.

Reforhandlet avtaler

- De siste dagene har vi klart å reforhandle en god del av avtalene som vi har slitt med å betjene. Det gjelder både husleie, storskjerm og digiboards. Nå har vi avtaler som samstemmer med hva et lag i norsk 2. divisjon klarer å betjene, sier Kristiansen og roser de løsningsorienterte partene.

- Har dere fått gjort noe med baneleien på Briskeby?

- Den har vi ikke reforhandlet. Avtalen er inne i sitt siste år, og partene skal uansett snart møtes til nye forhandlinger, sier Kristiansen og legger til at baneleie til Hamar kommune er den aller største og tyngste utgiftsposten for klubben.

Kutt i spillerlønninger og framtida til trener Peter Sørensen er ting som skal opp til vurdering i løpet av de neste dagene.

- Vi må kutte kostnader og samtidig forsøke å stille et noenlunde slagkraftig lag, og håper å finne løsninger som sikrer oss begge deler, sier styreleder Morten Kristiansen

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00