Før helga ble det klart at HamKams juniortrenere, Erik Wettermark og Bjørn Brungot ikke er med i klubbens framtidsplaner. Det har vekket sterke reaksjoner hos både juniorspillere og ei samlet foreldregruppe.

Mandag kveld møttes foreldrene og daglig leder i HamKam, Stein Arne Ingelstad. Etter møtet tok Ingelstad med seg innspillene fra foreldrene, og i dag bekrefter styreleder Truls Nordby Johansen at klubben ikke reverserer avgjørelsen om å avslutte samarbeidet med Wettermark og Brungot. I stedet vil Chris Twiddy få hovedansvaret for spillergruppa.

Best på spillerutvikling

- Vi er glade for at foreldrene engasjerer seg og har meninger, men juniorlaget til HamKam kommer aldri til å bli foreldrestyrt. Vi har tatt det valget vi mener er best for klubben på sikt, sier styreleder Truls Nordby Johansen, som begrunner klubbens valg slik:

* Chris Twiddy er klubbens klart beste på spillerutvikling. Hans viktigste oppgave er å utvikle spillere, mens det å vinne kamper er underordnet.

* Chris Twiddy er sportssjef på Wang og vil følge mange av klubbens unge spillere hver dag, hele uka.

* Chris Twiddy kjenner alle unge talenter i distriktet.

* Twiddy har ansvaret for å implementere noenlunde samme spillestil, øvelser og treningsfilosofi fra A-laget og ned til junior- og guttelag. Derfor er han bindeleddet fra Kent Bergersen og nedover.

* Vi har styrket apparatat rundt A-laget, som gjør at både Bergersen og Twiddy får frigjort tid til å drive mer målrettet oppfølging av enkeltspillere.

* HamKam planlegger tidenes satsing på juniorlaget. Gruppa skal settes krav til, samtidig som vi ønsker andre flere trener på feltet, slik at vi kan bli enda bedre på individuelle tilbakemeldinger.

Sportslig alibi

Styrelederen Nordby Johansen legger til at disse vurderingene er tatt av klubbens beste på sport.

- Truls Haakonsen, Rune Strand, Kent Bergersen og jeg er helt sikre på at dette kommer til å være det beste for klubben, sier Johansen og legger til at han skjønner at det likevel har kommet reaksjoner.

- Både Erik Wettermark og Bjørn Brungot har gjort en veldig god jobb, men likevel mener vi at de endringene vi nå gjør kan gjøre oss enda bedre, sier styrelederen som legger til at beslutningen er endelig.

- Kunne dere gjort til annerledes og samtidig unngått sterke reaksjoner fra spillere og foreldre?

- Vi kunne sikkert ha vært enda flinkere til å informert og kommunisert dette. Vi er derimot helt sikre på at valget vi har gjort er riktig og at vi er tidlig ute med beslutningen, sier Johansen.

Foreldrereaksjoner

For foreldregruppa på juniorlaget kommer styrets konklusjon overraskende.

- Vi skjønner at det er styret i HamKam som tar disse valgene og at vi derfor ikke har noe motsvar, sier en av foreldrene, Pål Henning Berg.

- Likevel synes jeg det er litt merkelig at HamKam, som fikk tilbud fra oss foreldre om at vi vil betale hva det koster å beholde Erik Wettermark og Bjørn Brungot, likevel sier nei takk. Klubben kunne fortsatt signalisert tidenes satsing på juniorlaget og beholdt to trenere som både spillere og foreldre er fornøyd med, sier Berg.

Foreldregruppa ønsker likevel ikke å skape noen konflikt av dette.

- Jeg håper vi kan være saklig uenig om valg av strategi. Nå har HamKam lagt hodet på blokka og fortalt at spillerne kan vente seg tidenes satsing. Om det stemmer vil jo raskt vise seg. Innfrir HamKam dette er det jo ingen grunn til å klage, sier fotballfaren.

Ingen Mistillit

Fotballfedrene HA-sporten har snakket med understreker at misnøyen ikke er noen mistillit til Chris Twiddy.

- På ingen måte. Vi er likevel skeptiske til om Twiddy har kapasitet til å gjøre alle oppgavene klubben har gitt ham, sier Ivar Mobekk til HA-sporten.

Mobekk understreker at juniorlaget i fjor var gjennom en sesong preget av rot og mange forskjellige trenere. Denne sesongen har det vært stabil og god.

- Det er også grunnen til at vi veldig gjerne ville beholde de to trenerne laget har hatt. Veldig mange av spillerne har hatt god utvikling denne sesongen, ikke minst på grunn av Wettermark og Brungot, sier Mobekk og får følge av Pål Henning Berg.

- Jeg antar at andre klubber vil kaste seg over Wettermark og Brungot. Jeg synes det er dristig av HamKam å la disse to forsvinne ut av klubben, sier Berg.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00