Det bekrefter Yabré til HA-sporten.

– HamKam og jeg har en god dialog. Kanskje vi kommer til enighet om en kontrakt i løpet av de neste dagene, sier Yabré på telefon fra Frankrike.

Han forteller også at det kun gjenstår detaljer i kontrakten partene må bli enige om før han kan presenteres som HamKam-spiller.

Måtte forlate Kongsvinger

Tobasegnou François Yabré, som er hans fulle navn, kom til Norge da han fikk kontrakt med Strømmen i 2010.

24-åringen fikk 81 kamper fordelt på fire sesonger i 1. divisjon hos Skedsmo-klubben. Før 2014-sesongen var han på prøvespill i HamKam, men signerte til slutt for Kongsvinger, hvor han har spilt siden.

Til tross for at han i år ledet HamKam-rivalen til opprykk fra 2. divisjon ønsket ikke klubben å forlenge kontrakten med midtstopperen.

– Sånn er fotball, svarer Yabré kort, på spørsmål om den plutselige Kongsvinger-exiten.

Ser på seg selv som en leder

Som spiller beskriver mannen fra Burkina Faso seg selv som en ledertype.

– Jeg er en klar og tydelig leder. Spillerne i garderoben vet hva jeg ønsker når vi går ut på banen, sier Yabré, som var visekaptein i sine to siste sesonger i Strømmen, i tillegg til at han bar kapteinsbindet for Kongsvinger i år.

HamKam-trener Kent Bergersen har etterlyst ledertyper i spillergruppen sin, men vil ikke bekrefte at klubben er i samtaler med Yabré.

– Det er ikke veldig mye å si om denne saken. Vi jobber med å forsterke stallen til neste sesong. Vi skal ha på plass en forsvarsspiller og minst én midtbanespiller, men ønsker ikke å gå ut med hvem vi er i kontakt med, sier Bergersen.

Kun én ting som gjelder

Yabré forteller om interesse fra klubber i både 1.- og 2. divisjon, men at det HamKams ambisjoner som trolig lokker han til Briskeby.

– I 2. divisjon er det kun HamKam som er aktuelt for meg, fordi klubben har ambisjoner. Jeg fortalte Kent (Bergersen) at HamKam må ha ambisjoner om opprykk ved første mulighet. Jeg vil ikke gå gjennom en ny sesong midt på tabellen i 2. divisjon som jeg gjorde i min første sesong i KIL, sier Yabré, som fikk akkurat det svaret han ønsket av Kamma.

– De var klare på at det kun er opprykk som gjelder.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.