Det bekrefter Yabré til HA-sporten.

– HamKam og jeg har en god dialog. Kanskje vi kommer til enighet om en kontrakt i løpet av de neste dagene, sier Yabré på telefon fra Frankrike.

Han forteller også at det kun gjenstår detaljer i kontrakten partene må bli enige om før han kan presenteres som HamKam-spiller.

Måtte forlate Kongsvinger

Tobasegnou François Yabré, som er hans fulle navn, kom til Norge da han fikk kontrakt med Strømmen i 2010.

24-åringen fikk 81 kamper fordelt på fire sesonger i 1. divisjon hos Skedsmo-klubben. Før 2014-sesongen var han på prøvespill i HamKam, men signerte til slutt for Kongsvinger, hvor han har spilt siden.

Til tross for at han i år ledet HamKam-rivalen til opprykk fra 2. divisjon ønsket ikke klubben å forlenge kontrakten med midtstopperen.

– Sånn er fotball, svarer Yabré kort, på spørsmål om den plutselige Kongsvinger-exiten.

Ser på seg selv som en leder

Som spiller beskriver mannen fra Burkina Faso seg selv som en ledertype.

– Jeg er en klar og tydelig leder. Spillerne i garderoben vet hva jeg ønsker når vi går ut på banen, sier Yabré, som var visekaptein i sine to siste sesonger i Strømmen, i tillegg til at han bar kapteinsbindet for Kongsvinger i år.

HamKam-trener Kent Bergersen har etterlyst ledertyper i spillergruppen sin, men vil ikke bekrefte at klubben er i samtaler med Yabré.

– Det er ikke veldig mye å si om denne saken. Vi jobber med å forsterke stallen til neste sesong. Vi skal ha på plass en forsvarsspiller og minst én midtbanespiller, men ønsker ikke å gå ut med hvem vi er i kontakt med, sier Bergersen.

Kun én ting som gjelder

Yabré forteller om interesse fra klubber i både 1.- og 2. divisjon, men at det HamKams ambisjoner som trolig lokker han til Briskeby.

– I 2. divisjon er det kun HamKam som er aktuelt for meg, fordi klubben har ambisjoner. Jeg fortalte Kent (Bergersen) at HamKam må ha ambisjoner om opprykk ved første mulighet. Jeg vil ikke gå gjennom en ny sesong midt på tabellen i 2. divisjon som jeg gjorde i min første sesong i KIL, sier Yabré, som fikk akkurat det svaret han ønsket av Kamma.

– De var klare på at det kun er opprykk som gjelder.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00