HamKam har ikke overbevist i treningskampene så langt denne vinteren, mot Skeid lørdag viste laget at de er på gang. Det endte 1-1 i en kamp HamKam totalt sett var det beste laget. 

For mange Tekniske feil

Skeid åpnet sterkt, og tok ledelsen etter bare 13 minutter. Kamma spilte seg mer og mer inn i kampen, men til tross for et lite spillemessig overtak klarte ikke gjestene fra Hamar å skape stort.

- Jeg synes vi gjør for mange tekniske feil, spesielt før pause, hvor vi gir bort ballen alt for lett, sier HamKam-trener Kent Bergersen.

For det var hjemmelaget fra Oslo som produserte det meste, riktignok som en følge av enkle HamKam-feil på egen halvdel.

På overtid av den første omgangen kom HamKams største mulighet så langt i kampen. Christopher Mbamba ble spilt fri i bakrom, men alene med keeper var ikke svensken god nok. Derfor gikk lagene til pause på stillingen 1-0.

- Jeg synes vi spiller en helt ok 1. omgang, men vi skaper ikke det helt store, sier debutant Adnan Haidar som følte seg noe rusten etter sin første kamp på seks måneder.

Thiago viste seg fram

I pausen tok Bergersen grep og byttet ut Mbamba og satte inn brasilianske Thiago Andrade. I mellomrommet dominerte til tider den lille teknikeren.

Etter bare fem minutter på banen fikk han ballen i mellomrommet, la igjen til Aziz Idris som dundret til fra 20 meter. Keeperen reddet, men på returen dukket Marius Holt opp og satte inn 1-1-scoringen.

- Thiago gjør ting som med ballen som ingen andre i 2. divisjon klarer. Han var meget positiv, nok en gang, sier Bergersen.

Etter utlikningen var HamKam det klart beste laget ut kampen. Og mange trodde Kamma avgjorde kampen da Truls Jevne Hagen slo inn fra høyre og klistret ballen på pannebrasken til juniorspiller, Mikkel Frankmo, som styrte ballen ned mot nærmeste hjørne. Keeperen fikk avverget, men samtlige HamKam-spillere mente ballen hadde vært over streken. Dommeren vinket spillet videre.

Dermed endte kampen 1-1.

- Steg i riktig retning

- Etter pause er vi mye bedre enn Skeid, det så vi fort. Jeg tror dette kommer til å bli bra etter hvert, men vi er et helt nytt lag i et nytt system, så det kommer til å ta litt tid, sier Haidar til HA-sporten etter kampen.

Kent Bergersen synes det kampen var et skritt i riktig retning.

- Vi orker litt mer i dag, løper mer og virker sterkere enn Skeid. Men vi er litt for veike på den siste tredjedelen, spesielt med det overtaket vi har etter pause. Skulle ønske vi skapte litt mer trykk i boksen til motstanderen og skapte noen flere sjanser. 

HamKam spilte med følgende lag (3-5-2): Emil Holst - Tobias Ødegård, Kristoffer Hagen, Osei Oviasu - Truls Jevne Hagen, Kristian Eriksen, Aziz Idris, Adnan Haidar, Syver Karlsen - Marius Holt, Christopher Mbamba.

Disse innbytterne kom inn: Thiago Andrade, Mikkel Frankmo, Look Saa Nicholas Mickelson, Henrik Lehne Olsen og Christian Wirstad.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00