HamKam tok imot opprykkskandidat Moss til generalprøve en uke før seriestart på Briskeby. 

Med Saihou Jagne og Valentin Blaka ute med skade var HamKam-trener Kent Bergersen nødt til å prøve noe nytt i angrep mot laget fra Østfold. 

Midtbanespiller Marius Hagen, som aldri har spilt spiss tidligere, fikk sjansen og viste seg fram.

PANGSTART

Kamma åpnet kampen på best mulig måte da Henrik Lehne Olsen serverte Rytis Leliuga på bakerste stolpe, med et kreminnlegg etter tre minutter. Mannen fra Litauen styrte inn 1-0 med pannebrasken.

Kamma fortsatte å dominere det første kvarteret, men uten å komme til de helt store sjansene. Det ga Moss sjansen til å kjempe seg inn i kampen. Guttene fra Melløs tok tak i ballen, men Lars Jendal i HamKam-buret ble ikke satt på de store prøvene.

Det ble ikke noe bedre for bortelaget da Ivar Sollie Rønning stanget inn 2-0 for Hamarkameratene 28 minutter ut i oppgjøret. Trønderen avsluttet et flott angrep etter at Emil Dahle og Marius Hagen kombinerte fint ute til venstre.

- Vi spiller godt sammen, John Anders Rise, Emil Dahle og jeg. Det var moro utpå der, sier Hagen.

FRISPARK-MÅL

Moss var i nærheten av å redusere to minutter senere da tidligere HamKam-spiller Bajram Ajeti prøvde seg på direkte frispark, men Jendal vartet opp med en god redning.

Seks minutter før pause ville Truls Jevne Hagen vise Ajeti hvordan man omsetter frispark i mål. Fra en vanskelig posisjon hamret modølen ballen forbi Moss-keeper Christian Sukke, via den lengste stolpen og i mål. Et vakkert punktum på en bunnsolid HamKam-omgang.

- Det var et fantastisk frispark, sa Marius Hagen om høyrebackens scoring. 

2. OMGANG PÅ HALV MASKIN

Etter hvilen gjorde begge lag en del bytter, og kampen falt kraftig i kvalitet. Etter en brukbar første halvdel av omgangen tok Moss over føringen i kampen, og reduserte til 3-1 13 minutter før slutt ved Omar El Ghaouti.

Kamma sto imot den lille sluttspurten fra gjestene, og tok dermed nok en solid skalp rett før seriestart.

- Vi punkterte kampen i 1. omgang, så 2. omgang ble en transportetappe. Jeg håper det blir gjengangsmelodien denne sesongen, sier Hagen.

Spiller gjerne spiss

Dersom både Jagne og Blaka ikke blir klare til serieåpningen sier ikke den tidligere Kristiansund-spilleren nei takk til en plass på topp.

- Det gikk fint i dag, så jeg kan spille spiss i seriestarten. Laget ser veldig bra ut nå, så det spiller ikke så stor rolle hvem som spiller hvor. Men det er ingen grunn til at vi skal slippe oss ned, sier Hagen.

Kent Bergersen likte det han så offensivt i 1. omgang, og synes det fungerte bedre enn da han flyttet Emil Dahle inn som offensiv midtbane bak Ivar Sollie Rønning etter pause.

- Jeg synes Emil er bedre som kant, og vi er nødt for å ha noen som kan dra gjennom i bakrom bak Ivar. Så jeg synes det funka okei med Marius, sier Bergersen.

HamKam startet med følgende elleve (4-2-3-1): Lars Jendal - Truls Jevne Hagen, Marius Bratberg Lund, Francois Yabré, John Anders Rise - Franck Semou, Henrik Lehne Olsen - Rytis Leliuga, Ivar Sollie Rønning, Emil Dahle - Marius Hagen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.