NORDBYGDA: I går var det junior eliteturnering (Jet) i Nordbygda. Søndag er det kamp om verdifulle eliteseriepoeng i Tromsø.

I går spilte 18-åringen for juniorlaget. Søndag er han i HamKams eliteserietropp.
- Vi får prøve å hevne dette tapet søndag, sier Marcus.

- Har vært artig
Han ble den store helten da han ordnet HamKam-seier på overtid mot Rosenborg for ei uke siden, men vet ikke om han får spille eliteseriekampen mot Tromsø søndag.

- Om jeg ikke får sjansen fra start, håper jeg på å komme inn, sier Marcus.
Og det er ikke han imot å score igjen.
- Hvordan har uka vært etter at du scoret mot Rosenborg? Har det vært mye oppmerksomhet?
- Ja, men det har bare vært artig det, smiler Marcus.
Han syntes ikke han hadde noen god dag mot Tromsø i går ettermiddag.

- Manglet en scoring
- Synes jeg manglet litt på pusten. Og så manglet scoringen. Jeg hadde litt for få sjanser, sier Marcus.

Men 18-åringen jobbet seg til et par gode tilbud, og han var nærmest scoring da han kom alene mot keeper - om enn noe spisst.
- Den skal jeg sette, fastslår unge Pedersen, som la ned en meget solid jobb både som angriper og førsteforsvarer.
Heller ikke i går lyktes det HamKam å vinne i Jet-turneringen. Tromsø var hakket bedre i 1. omgang og ledet fortjent 1-0 ved pause. Jack Idar Sollie fikk stå helt alene foran mål å heade inn seiersmålet.
I 2. omgang kom HamKam langt sterkere. De helgrønne tok initiativet, og spilte seg fram til flere gode sjanser, men manglet det lille ekstra.

Ikke etter planen
- Jeg synes ikke vi ser gode ut. Det virker ikke som vi vet hvordan vi skal spille i angrep, sier trener Kai Kristiansen, som syntes Tromsø så mer strukturerte ut enn HamKam i det offensive spillet.

- Vi øver ikke på å spille slik vi gjorde i dag. Vi slår altfor mye langt og utnytter ikke kantene. Det er ekstra viktig å bruke kantene når motstanderen er såpass oppmerksomme på Marcus Pedersen, sier Kristiansen.
I ettermiddag spiller HamKam mot Midt-Jylland på HIAS-banen, og det er et lag Kai Kristiansen anser for å være puljas beste.

fotballfakta
Terningkast 3
HamKam - Tromsø 0-1 (0-1)
NORDBYGDA: Junior eliteturnering tirsdag.
Nordbygdabana
Mål: 0-1 Jack Idar Sollie (14).
Dommer: Ola Hobber Nilsen, Nordstrand.
Gult kort: Kristoffer Hagen, Marcus Pedersen, HamKam.
HAMKAMS LAG (4-4-2): Tor Torgersen - Joakim Johansen, Alexander Bakken, Are Petershagen (Kristoffer Hagen fra 41.), Lars Erik Wien - Christopher Snekkevik, Tåle Strindler, Håkon Aalmen (Nicklas Myhre fra 70.), Fredrik Haave Andersen (Morten Meland fra 63.) - Kjetil Martinsen (Lasse Løberg fra 41.), Marcus Pedersen.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00