Gundersen spilte sin siste kamp for HamKam mot Ull/Kisa 19. juli og har etter den tid levd rolige dager i jakten etter å finne en ny klubb å spille for.

Etter det HA-sporten erfarer har både Hønefoss og Ull/Kisa spurt seg doe om spissen, i tillegg til Fredrikstad.

Sistnevnte er uansett det som frister mest for Gundersen. Han håper på en snarlig løsning, for å komme i gang med fotballtrening igjen.

Føler seg ønsket

- Jeg har noe på gang, og prøver å finne en snarlig løsning. Håper at noe skal skje i løpet av uka, men det vet jeg ikke riktig ennå, sier Gundersen.

Han bekrefter at det er i Fredrikstad han aller helst vil bli å finne framover.

- Jeg har jo funnet klubben som jeg ser for meg å fortsette i, og det er Fredrikstad. Det er den klubben som er mest aktuell nå, men jeg må bare vente og se. Vi er i dialog, sier han.

Fredrikstads trener, Håkon Wibe-Lund, kjenner Gundersen meget godt fra før. Begge har nemlig en fortid i Kongsvinger, der de spilte samtidig i noen år.

- Det er Håkon jeg har pratet med. Jeg har i hvert fall fått signaler om at jeg er ønsket i klubben, men det står vel på det økonomiske. Jeg har skjønt det som om klubben jobber med å hente noen ekstra krefter, sier Gundersen, som bruker sine arbeidsledige dager på å trene, fiske og å ta livet med ro.

- To muligheter

Geir Bakken er daglig leder i Fredrikstad fotballklubb. Han ønsker ikke å gå nærmere inn på mulighetene for at Gundersen ender opp i Vestfold-klubben.

- Vi gir samme svar til alle som svirrer rundt, og det er at vi ikke kommenterer angående enkeltspillere, sier Geir Bakken, og fortsetter:

- Tore Andreas kjenner jo vår trener godt. De to har pratet sammen, sier han.

På generelt grunnlag forteller Bakken likevel om situasjonen i Fredrikstad og hva som må til for at nye spillere kan kunne komme inn portene.

- Vi har nå 21 spillere på kontrakt, men ønsker i utgangspunktet 20. Dermed må enten en noen spillere bli borte, eller så må vi ha hjelp av eksterne økonomiske muskler for å hente spillere.

Etter mandagens seier over Kristiansund henger Fredrikstad for alvor med i kampen om direkte opprykk, med kun fire poeng opp til Tromsø på andreplass.

Les også
SPORT

Mange vil bort fra Strømsgodset.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00