Daglig leder i HamKam, Stein Arne Ingelstad, vil lage folkefest på Briskeby.

– Vi vil lage liv rundt kampen. Vi har i samarbeid med sponsorer og privatpersoner fått dekket inngangsbillett til folket ved at de har gitt et beløp, eller at de gir noen kroner per tilskuer som går inn portene. Det blir frivillig betaling, men gratis inngang. Det trekker jo vanligvis flere folk på kamp, forteller Ingelstad.

Mange fra Brumunddal

Den mest besøkte kampen i Hedmark i år er Kongsvinger-Fredrikstad (2.852), og det ønsker HamKam å slå.

– Vi vil ha folkefest, med 3.000 store og små på kamp mellom HamKam og Brumunddal, oppfordrer Ingelstad.

I forrige lokaloppgjør i Hamar var det 2.050 tilskuere på Briskeby. Klubben vil ha enda 1.000 tilskuere.

Ingelstad vet at mange blåhvite vil ta turen til Briskeby søndag.

– Hedmark Trafikk har et veldig bra opplegg med buss til og fra kamp, og jeg vet at mange fra Brumunddal skal ta turen til Briskeby, forteller han.

– Det blir stands fra sponsorer og generelt liv utenfor stadion, i tillegg til at det blir underholdning og aktiviteter inne på stadion. Det blir trukket gode premier på billetten som du får når du kommer inn. Det er jo en veldig spesiell kamp for begge lag, så det er bare å kjenne sin besøkelsestid på Briskeby, sier daglig leder Stein Arne Ingelstad.

Folk kan bidra

Det er ikke for sent å bidra, forteller Ingelstad. De håper fortsatt at bedrifter og privatpersoner kan bidra med fast beløp, eller penger per tilskuer.

HamKam annonserte at de hadde et mål om å samle inn 200.000 kroner til denne aksjonen, men har skrudd ned forventningene noe. Nå har de fått inn rundt 100.000 kroner, og ønsker å nå 150.000 kroner før søndag.

Flere poeng

Det tilsvarende oppgjøret denne sesongen endte 3–1 i HamKams favør på Sveum. Da hadde akkurat Kevin Knappen blitt annonsert som HamKam-trener. Det har ofte blitt en «kamp» også på tribunen når HamKam og Brumunddal møtes.

Søndag møter Kevin Knappen sin tidligere assistent i Dala, Fred Leo Nysæter, til kamp om seriepoeng.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00