• VIKAR: Chris Twiddy (t.h.) tar over som HamKams nye trener. Lagets fjerde trener denne sesongen. Her fra helgas Talentcup for 13-åringer i Hamar.

Lørdag kveld sendte HamKam fotball ut følgende pressmelding:

Chris Twiddy overtar som hovedtrener for HamKam fotball

Styret i HamKam fotball har ansatt Chris Twiddy som hovedtrener for resten av denne sesongen. Bakgrunnen er at Svein Inge Haagenrud som formelt er ansatt som assistenttrener, fredag 29. august informerte styret om at han for resten av sesongen ville forholde seg til at han er ansatt som assistenttrener.

Styret besluttet derfor å ansette Chris Twiddy som hovedtrener ut sesongen.

Chris Twiddy overtar som hovedtrener og leder laget i bortekampen mot Strømmen søndag 31.august.

- Chris er en dyktig trener som kjenner HamKam godt og er en god løsning for klubben, sier Morten Kristiansen.

Ingen kommentar

Den samme styrelederen er langt mindre snakkesalig når HA-sporten ber ham komme med utfyllende kommentarer.

- Er HamKam i konflikt med Svein Inge Haagenrud?

- Det ønsker jeg ikke å kommentere.

- Har Haagenrud krevd å få kontrakt som hovedtrener utover denne sesongen?

- Det har jeg ingen kommentar til.

- Har klubben ønsket å ansette Chris Twiddy som hovedtrener?

- Chris er en god løsning for klubben, sier Kristiansen.

- Er det en løsning dere har tenkt på en stund?

- Nå har ting skjedd ganske raskt, men Twiddy er en god klubbmann, sier Kristiansen og henviser til pressmeldingen.

Strømmen borte

Som klubben skriver vil Twiddy være sjefen på benken allerede i bortemøtet med Strømmen søndag. Hvem som er med ham på benken er mer usikkert.

- Kommer Haagenrud til å være med som assistent til bortekampen mot Strømmen?

- Det vet jeg faktisk ikke, sier styreleder Kristiansen.

Dypt uenige

Etter hva HA-sporten har grunn til å tro er Svein Inge Haagenrud og HamKam uenige om framtida. I følge personer tett på Briskebyklubben har Haagenrud hatt et klart ønske om å fortsette som hovedtrener også i 2. divisjon.

Etter hva HA-sporten har grunn til å tro vil ikke styret gi Haagenrud kontrakt videre, og det er trolig bakgrunnen til at Haagenrud ga klubben beskjed om at han fra dags dato går tilbake til hva som faktisk står i hans kontrakt med klubben; assistenttrener.

Spillerne beskjed på SMS

Etter hva HA-sporten erfarer ble ansettelsen av Chris Twiddy gjort veldig raskt, uten at styreleder Kristiansen vil bekrefte dette.

Spillerne, som trente i formiddag, fikk ikke beskjed om at Twiddy var blitt ny hovedtrener da de var samlet på trening. I stedet fikk de SMS-beskjed om hva som hadde skjedd lørdag ettermiddag.

- Jeg ble spurt om jeg kunne overta tidligere i dag, og svarte jeg i kveld, sier HamKams nye hovedtrener, Chris Twiddy.

Twiddy er ansatt i HamKam yngres, men begge styrene i HamKam var enige om at den tidligere HamKam-spissen var løsningen på det som virker som er bitter konflikt mellom Haagenrud og HamKam.

Fryktelig sesong

- Dette har vært et forferdelig år for klubben, og jeg håper dette trenerskiftet er det siste dramatiske som skjer, sier Twiddy.

Selv var han ikke i tvil om at han ønsker å hjelpe klubben da forespørselen kom.

- Jeg stiller opp mest for å sikre videre drift i klubben. Som trener kan jeg være med på å starte forberedelsene til hva som skal skje neste sesong. Blant annet hvilke spillere vi ønsker å beholde, sier Twiddy.

Kun en nødløsning

Twiddy skal fortsette som spillerutvikler i HamKam yngres og fortsatt har tett tilknytning til G16 i klubben.

- Trolig får jeg litt mindre tid til de oppgavene jeg har i dag, men skal være med så mye som jeg kan, sier Chris Twiddy.

- Er du aktuell som a-trener også etter denne sesongen?

- Nei, det er helt uaktuelt. Jeg har sagt ja til å være trener de siste kampene, men så er det også slutt, sier Twiddy som hadde ansvaret for HamKam 2 under helgas Talentcup for 13-åringer i Hamar.

I morgen skal han lede HamKam i bortemøtet med Strømmen i 1. divisjon.

Svein Inge Haagenrud besvarte ikke HA-sportens henvendelser lørdag kveld.


Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.