Norge-Polen 1-0

Det norske G16-landslaget spiller åpent nordisk mesterskap på Island den kommende uka, og de startet sterkt med seier mot Polen som er puljefavoritt sammen med Norge. De to øvrige lagene i gruppa er Nord-Irland og Island.

Denne norske årgangen har gode resultater å vise til, men de tapte 1-0 mot dette polske laget i påsken. Et par forfall fra sentrale norske spillere - blant dem Liverpool-spilleren Edvard Sandvik Tagseth - kunne ha svekket laget noe, men seieren mot Polen viste at det er en bred årgang med flere spillere som holder høyt nivå.

Trives som kaptein

Og i spissen for dem gikk HamKams Sander Eng Strand som kaptein. 16-åringen gikk tøft inn i duellene. Et par feilpasninger i første omgang trakk helthetsinntrykket noe ned, men han bidro også med pasninger som skapte norske målsjanser. Totalt var det en solid gjennomført kamp av HamKam-talentet.

- Vi visste at Polen hadde et bra lag, for vi har tapt mot dem før. Vi fulgte kampplanen bra, så vi må være fornøyd her, sier Sander Eng Strand til HA-sporten.

I Gunnar Halles 4-3-3-system spilte Sander indreløper, men han stabiliserte også midtbanen i større grad utover i andre omgang. Uansett trives han i rollen som kaptein.

- Det er litt mer press, men jeg liker meg i den rollen nå, forteller han.

- Ledertype

Gunnar Halle mener også at han er en solid kaptein for dette laget.

- Vi vet hva Sander står for. Han har en stor arbeidskapasitet. Han var litt ujevn med ballen i første omgang, men så spilte han seg bra opp utover i kampen. Han har vært med fra starten i fjor på G15, og han er en ledertype som gjør de riktige tingene. Han er en som får med seg resten av gruppa, sier Halle.

Den tidligere England-proffen mener for øvrig at dette er et lag som kan klare å kvalifisere seg til EM-sluttspill når den tid kommer.

- Det er en bra årgang, så blir det spennende å se om vi klarer å ta oss videre fra kvalifiseringspulja og til EM, sier Halle.

Tre kamper til

Norge skapte en rekke gode målsjanser i første omgang, men det ble bare ett mål ved Bodø/Glimt-spilleren Runar Hauge etter 30 minutter.

- Vi burde scoret flere mål i første omgang, men jeg synes vi brukte ballen bra. I andre omgang slet vi litt mer med ballen, men vi var gode med ballen da også, oppsummerte Gunnar Halle.

Norge møter Island tirsdag, Nord-Irland torsdag og spiller plasseringskamp lørdag. Alle kampene går i området i nærheten av Keflavik.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00