Det lyser ikke rødt lenger på Briskeby. Nå er HamKam kommet i gul sone i fotballforbundets oversikt over hvordan klubbenes økonomi er. Gult lys er det også for Elverum og Kongsvinger.

HamKam kom seg ut av rød sone ved årsskiftet, fikk ny lisens, og klubben fortsetter i gul sone.

HamKam har ligget faretruende til i rød sone siden 2009. Nå er faren over, men grønt lys lyser ikke over Briskeby ennå.

I eliteserien er det Lillestrøm og Stabæk som nå kjører på rødt.

Driftsinntekter

Mandag presenterte fotballpresident Yngve Hallén og klubblisensansvarlig Rune Nordhaug regnskapstallene innrapportert av klubbene i Tippeligaen, Toppserien og 1. divisjon for 2013.

Samlede tall viser at toppklubbene på herresiden fikk redusert sine driftsinntekter med 32 millioner kroner målt mot 2012. Utgiftene økte med 25 millioner kroner i tilsvarende periode. Dette gir et driftsresultat I som ble forverret med 57 millioner. Driftsresultat II, som inkluderer blant annet salg av spillere, viser et underskudd på 44 millioner i 2013.

- Finansielt Oppfølgingssystem (FOS)  gir en god pekepinn på status i klubbene ved avsluttet regnskapsperiode, vi ser likevel at enkeltklubber bør bli flinkere til å budsjettere realistisk. I Tippeligaen og 1. divisjon gikk 13 av 32 klubber med driftsoverskudd i 2013, inkluderer vi omsetning av spillere gikk 21 av 32 klubber med overskudd. Klubber med for høye kostnader må være fokusert på å justere denne ned og sørge for bærekraft i egen økonomi, sier fotballpresident Yngve Hallén til fotball.no.

Positiv utvikling

Fotballpresidenten tror på en positiv utvikling for Toppserien.

- Selv om flere klubber i Toppserien havnet i kategori rød i 2013 viser snittet i ligaen totalt sett et overskudd. De klubbene som har etablerte handlingsplaner følger disse og vil, om utviklingen fortsetter etter hvert etablere bærekraftige økonomier, sier Hallén.

Tippeligaen:

Seks klubber i kategori 3 (grønn sone), åtte klubber i kategori 2 (gul sone), 2 i kategori 1 (rød sone)

1. divisjon:

Seks klubber i kategori 3, ni klubber i kategori 2, en klubb i kategori 1

Toppserien:

Fire klubber i kategori 3, en klubb i kategori 2, fem klubber i kategori 1 (Vålerenga og Stabæk er inkludert i herrelagenes rapportering).

Relaterte artikler
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.