Kamma-benken og spillerne raste mot avgjørelsen, som kanskje fratok et hardt prøvet HamKam poeng på Alfheim.

Kunne ikke vente

- Jeg opplevde at TIL-spilleren taklet HamKam-spilleren altfor tøft. Taklingen kvalifiserte til gult kort, og jeg måtte stoppe spillet for å gi kortet, forklarer dommer Ole Gya til HA-sporten.

- Kunne du ikke sett an fordelen?

- Jeg opplever ikke at HamKam får noen stor fordel. Det går en stund fra den tøffe taklingen til ballen ligger i mål, forklarer dommeren.

TV-bildene viser at det går rundt tre sekunder fra taklingen til HamKams kapteins scorer.

- Jeg skjønner at HamKam reagerte, men jeg opplevde at jeg var nødt til å blåse, og jeg har ikke sett TV-bildene ennå, sier dommeren fra Rogaland.

- Hvordan er følelsen din etter kampen? Mener du det var en god avgjørelse?

- Det ønsker jeg ikke å diskutere i media. Dommerteamet har evaluert kampen og jeg har svart på ditt spørsmål omkring den ene situasjonen, fastslår Ole Gya og avslutter samtalen med HA-sporten.

Følte seg ranet

HamKam-spillerne var naturligvis at en helt annen oppfatning.

- Jeg var helst sikker på at jeg hadde scoret og begynte faktisk å juble for mål, sier Viktor Adebahr, som legger til at dommerinnsatsen gjennom hele kampen ikke var spesielt imponerende.

Likevel er kapteinen mest opptatt av å holde fokus på det eget lag presterte gjennom 90 minutter.

- Det kjennes veldig surt å ikke få med seg noen fra denne kampen. Vi hadde fortjent poeng, mener Adebahr, og legger til at poengene kommer til å trille inn om Kamma fortsetter som mot Tromsø.

Nesten perfekt

- Vi er ekstremt nær å gjøre en optimal bortekamp, og spillerne gjør en god kamp mot en sterk motstander, sier Svein Inge Haagenrud etter sin første seriekamp som sjef for HamKam.

Fra benken fikk han se et bortelag som sto ganske enkelt imot et ubesluttsomt hjemmelag.

Det tok hele 80 minutter før Tromsø skapte sin første store målsjanse mot et svært komptakt og smart HamKam-lag. Da var det ekstra ergerlig at Tromsø sin antatt giftigste mann, Zdenek Ondrasek, satte sjansen i mål og avgjorde kampen. Slik topplag har en tendens til å gjøre.

- Er det også symptomatisk for et bunnlag som HamKam å tape en slik kamp?

- Ja, det kan du gjerne si, men jeg nekter for at HamKam er et bunnlag, smiler Svein Inge Haagenrud og gleder seg allerede til neste bortekamp, Allerede på torsdag mot Ranheim i Trondheim.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.