Joshua King, Mohammed Abdellaoue, Daniel Fredheim Holm og Harmeet Singh. Det er noen av talentene som har kommet fra Groruddalen og blomstret til å bli fotballprofiler.

Slik har det nesten alltid vært i Groruddalen. Det har vært et sted og en klubb med mange gode individualister, men som har slitt med å skape resultater som et lag.

Slik er det ikke lenger.

Rolf Teigen har vært trener for Grorud i en årrekke, og nå ser det ut til at han har skapt et topplag.

Et topplag med ambisjoner om opprykk, med lokale spillere.

– Her er det svært høy andel av lokale spillere. Av de 23 vi har i stallen, så er det 17 eller 18 som er fra Groruddalen. Det har vært viktig for oss å ha den identiteten, være et lokalt alternativ, forklarer Grorud-trener Teigen.

Vil rykke opp

Han er enig i påstanden om at Grorud i mange år har hatt talentfulle spillere, som har hatt gode ferdigheter, men at de som lag har slitt med å skape resultater. Han mener de har manglet den ekstra kvaliteten og dybden i troppen som andre opprykkskandidater har hatt, men at de i år ser sterkere ut enn tidligere.

– Ambisjonene er opprykk, det er ikke skummelt å snakke om. Vi har ingen forutsetninger for å gå opp, men vi har ambisjoner om det, sier Teigen, som sier at det ikke spiller noen rolle om laget blir nummer ti eller to.

– Går vi opp, så blir det kanskje sjampanje på Grorud, også, ler han.

Lørdag tar han og spillerne turen nordover til Briskeby. En arena som ikke har mange fellestrekk med banen hvor Grorud spiller sine hjemmekamper.

Store forskjeller

At HA-sporten kaller det en «toppkamp», får Teigen til å bryte ut i latter.

– Det er tidlig på sesongen, det er det ene. Men se rundt deg her, vi er kjempefornøyde med hvordan vi har det, men det er en stor forskjell til dit vi reiser på lørdag. HamKam har svært gode rammer og ressurser, så de er naturlige favoritter i år, og de har en god trener i Kevin (Knappen). De ser bra ut, og det blir artig på lørdag. Vi har litt å by på, vi også, sier Teigen.

Det er ikke kun trenings- og kamparenaen som er den store forskjellen mellom klubbene.

Grorud har et budsjett rundt seniorlaget på rundt 2,5 millioner.

– Hvis du hiver med hver eneste brødskive og alle utgifter, så har vi budsjett på rundt 2,5 millioner kroner. Vi er som de fleste Oslo-klubber, det er ikke der styrken ligger. Økonomien er som den er, sier Teigen.

Han mener samtidig at HamKam har ti ganger så stort budsjett rundt sitt lag. Det reelle tallet her er tre ganger så stort hvis vi bare regner for A-laget til HamKam, mens totalbudsjettet for HamKam fotball er på drøyt ti millioner kroner.

– I Grorud er det tre lønnstrinn, forteller Teigen med et smil.

– Og det høyeste lønnstrinnet gir 5.000 kroner i måneden, sier Teigen, som gjerne legger favorittstemplet på eget lag

– Vi kan godt ha presset på oss, vi. Vi bare gleder oss, sier Teigen, som ikke frykter Kamma.

– Vi synes de er avdelingens beste på det som skjer innenfor sekstenmeterne. Det er mange lag som holder Kammas nivå mellom sekstenmeterne, sier Rolf Teigen til HA-sporten.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00