• Christoffer Mbamba. FOTO: Mikkel Torpen Hokstad

Nyervervelsen Christopher Mbamba har fortsatt til gode å glitre i grønt og hvitt.

Den svenske spissen, som også har operert som både kant og vingback denne våren, har ikke funnet nettmaskene siden Byåsen-seieren i slutten av april.

Det har nesten ikke resten av HamKam gjort heller.

- Kommer til å løsne

Etter uavgjort-kamp nummer fire i rekken og det andre 0-0-oppgjøret på rad hjemme på Briskeby, innrømmer Mbamba at de manglende resultatene frustrerer.

- Vi er så nære seieren hver gang, men nå har vi spilt fire kamper uten å få med oss én trepoenger. Det er tungt, sier han.

- Men vi må ikke henge oss opp i det. Vi må bare jobbe på videre, så løsner det til slutt, fortsetter en selvsikker HamKam-spiller i videoen øverst på siden.

Hør hvordan Mbamba vurderer sine egne prestasjoner og få hans forklaring på hvorfor HamKam er så ufarlige foran mål, i videoen øverst på siden!

Tverrliggertreff

HamKam skapte kampens første målsjanse etter et drøyt kvarter. Christoffer Mbamba ble lempet inn bak Nardo-forsvaret, og svensken rundet keeper elegant. Avslutningen fra spiss vinkel ble til slutt blokkert til corner.

Fem minutter senere ristet tverrliggeren bak HamKam-keeper Emil Holst etter en knallhard Nardo-halvvolley fra 18 meter.

Bajram Ajeti fikk en stor mulighet til å gjøre 1-0 like før pause, men HamKam-spissen, som slo ut med armene og så frustrert ut gjennom store deler av kampen, maktet ikke å overliste Nardo-målvakt Bence Steer fra venstre.

Kjempesjanse på overtid

Ved sidebyttet ble Fredrik Sjølstad, som gjorde en svak førsteomgang, tatt av banen til Marius Holts fordel.

Den tidligere målgarantistens entré fikk liten betydning, og HamKam kom nærmest et seiersmål på overtid da Kristoffer Hagens harde hodestøt mot nærmeste hjørne ble stoppet av en lynrask Nardo-keeper.

Kampen endte dermed 0-0, og luka opp til Kongsvinger som topper avdelinga, er nå ni poeng stor. Bare fire lag har gjort færre mål enn HamKam, som har funnet nettmaskene beskjedne ni ganger i løpet av åtte serierunder. Neste helg venter Aalesunds 2.

HamKams lag (3-5-2): Emil Holst - Syver Karlsen, Kristoffer Hagen, Osei Oviasu - Truls Jevne Hagen, Mikkel Gran Frankmo (Jonas Tekle fra 80.), Aziz Idris, Fredrik Sjølstad (Marius Holt fra 46.), John Anders Rise (Mathias Pedersen Aasand 80.) - Christopher Mbamba, Bajram Ajeti.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.