24 av 30 runder er spilt i årets 1. divisjon. To lag rykker direkte opp, mens de fire neste kjemper om en siste plass i eliteserien via kvalifisering.

Bodø/Glimt (57 poeng) rykker opp. Kun spinnvill teori sier noe annet. Med 18 poeng igjen å spille for har Jan Halvor Halvorsens mannskap 17 poeng mer enn laget på 3. plass.

Dermed ligger det an til opprykksfest i Bodø når Glimt tar imot Vard Haugesund mandag om en uke.

Rett opp igjen?

På 2. plass har Stabæk (45 poeng) sikret seg en luke på fem poeng ned til Hødd på 3. plass. Stabæk slo Kongsvinger 3-1 søndag og ser ut til å gjøre tilværelsen på nivå to kortest mulig, men trener Peter Belsvik vil ikke snakke om opprykkssjansene.

- Målsettingen vår er å være blant topp seks, og det er 18 poeng til å spille om. Vi er enige om å være fokusert på den neste kampen, for jo flere kamper vi klarer å vippe i vår favør, jo færre kamper er det for motstanderne våre til å ta oss igjen, sier Belsvik til klubbens hjemmeside.

Lag som ender som nummer tre, fire, fem og seks skal ut i kvalik. Lag nummer tre spiller kvalifiseringskamp hjemme mot nummer seks, mens nummer fire spiller hjemme mot lag nummer fem. Vinner av kamp mellom lag nummer tre og seks spiller kvalifiseringskamp hjemme mot vinner av kamp mellom lag nummer fire og fem. Vinneren her spiller kvalifiseringskamper mot lag nummer 14 i eliteserien, som per i dag er Tromsø.

Fire skal ned

De fire lagene som per i dag ligger an til kvalik fra 1. divisjon, er Hødd med 40 poeng, Bryne (39), Ranheim (39) og Kristiansund (37).

Men også HamKam, Mjøndalen, Sandefjord og Fredrikstad har fortsatt gode muligheter for kvalifisering.

De fire siste rykker ned. Elverum og Follo virker fortapt i bunn. De andre som rykker ned per i dag er Vard Haugesund og Ullensaker Kisa. Men også Kongsvinger og Strømmen står i fare for å spille i 2. divisjon neste år.

Tabell og gjenstående kamper for topplagene:

1: Bodø/Glimt 57 poeng

Vard h, Fredrikstad b, Ranheim h, Kristiansund b, Kongsvinger h, Stabæk b  

2: Stabæk 45 poeng

Mjøndalen b, Sandefjord h, Vard b, Elverum h, Ranheim b, Bodø/Glimt h

3: Hødd 40 poeng

Kongsvinger b, Elverum h, Kristiansund h, Bryne b, Follo h, Mjøndalen b

4: Bryne 39 poeng

Ull/Kisa b, Mjøndalen h, Fredrikstad b, Hødd h, Elverum b, Vard h

5: Ranheim 39 poeng

Follo h, Strømmen b, Bodø/Glimt b, Sandefjord h, Stabæk h, HamKam b

6: Kristiansund 37 poeng

Fredrikstad h, HamKam b, Hødd b, Bodø/Glimt h, Sandefjord b, Ull/Kisa h

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00