BODØ/GLIMT - HAMKAM 2-0

Bare tynn teori kan frata Bodø/Glimt opprykket og eliteseriespill i 2014:

Etter mandagskveldens seier mot HamKam er det nå 18 poeng ned til Ranheim på tredjeplass. Det er bare 21 poeng igjen å spille om.

Landslagsstopper Johan Lædre Bjørdal spilte for Glimt i fire år og gleder seg med sin gamle klubb.

- Jeg synes det er fullt fortjent at de rykker opp. Nå har de ledet serien lenge og vært det desidert beste laget i divisjonen, sier Lædre Bjørdal, som fra sofaen fulgte Glimt mot HamKam på TV mandag.

2-0-seieren ble sikret etter scoringer av Dane Richards og Papa Alioune Ndiaye.

Viktig for nordnorsk ungdom

Viking-bautaen ser frem til å møte sin gamle klubb neste år.

- Det er viktig for fotballen i Norge å ha Glimt oppe, de setter Nord-Norge på kartet. Glimt skal være i eliteserien, fastslår han om klubben han spilte for i fire år.

Også Mini Jakobsen synes det er morsomt å se at Bodø/Glimt tar steget opp igjen etter fire år i 1. divisjon og dobler den nordnorske representasjonen i eliten.

- Det er fint for eliteserien med lag fra nord for Trondheim også. At Nord-Norge er med er viktig for ungdommen i nord, sier Mini - også han med fortid i Glimt.

- Glimt ikke noe must i eliten

Men han er mer skeptisk til hva de har å by på rent sportslig. For det at de dominerer i 1. divisjon betyr ikke at de er klare for å ta eliteserien med storm, tror han.

- Det de gjør i 1. divisjon er imponerende. Men det er en litt annen liga. De som rykker opp pleier som regel å slite langt nede på tabellen, poengterer Mini.

- Sånn sett er ikke Glimt et lag eliteserien «trenger». Det er mest at det er moro for oss fra Bodø og Nord-Norge.

- Hva er det Glimt trenger for å bli et godt eliteserielag?

- Jeg er ikke godt nok oppdatert på styrkene og svakhetene deres til å si noe om det. Men som regel bør man forsterke troppen. Det er det aller viktigste. Det kan godt hende elleveren er god nok. Dessuten kan den bli enda bedre av naturlige grunner, de har en del unge og fremadstormende spillere, sier Mini.

Tror Glimt har kontroll

Johan Lædre Bjørdal vil ikke komme med for mange råd til eks-klubben. Han viser til at rutinerte karer som Ruben Imingen, Thomas Jacobsen og Christian Berg vet hva det handler om.

- Det er ikke smågutter, dette. Samtidig er eliteserien en annen hverdag. Men jeg er ikke i tvil om at Glimt klarer å takle dette på den best mulige måten. De er en eliteserieklubb og er sikkert godt forberedt på neste år, sier landslagsspilleren.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.