HamKam - Nest-Sotra 1-1:

HamKam hadde i utgangspunktet god kontroll på hele søndagens møte med Nest-Sotra.

Gjestene tok imidlertid ledelsen på straffespark etter en klønete felling av Jacob Egeris. 

Men Kamma utliknet på overtid, etter at Petter Vaagan Moen satte et straffespark, meget billig sådan, iskaldt i nettmaskene. 

På situasjonen hvor HamKam får straffe, blir Abubakar Ibrahim skubbet litt av gjestenes keeper, Egil Selvik. 

HamKam-spissen faller enkelt, men dommeren velger å dømme straffe, til store protester hos gjestene.

Kevin Knappen sier følgende om situasjonen:

- Den så jeg ikke fra der hvor jeg satt, svarer Knappen.

Energiløst av Kamma

Han mener imidlertid det var rettferdig at grønnbuksene fikk overtidsscoringen og det ene poenget.

- Vi viser at vi vil være med i 2. omgang. Vi står opp bra i andre omgang. Vi får en ordentlig i tryne etter å ha kjørt hele andre omgang, men klarer å riste det av oss. Det er vanskelig å ikke bli styrt av omgivelsene og avblåsninger imot her, men vi fortsetter å kjøre på. Vi får en fortjent utlikning, og vi skal ta det hjem på slutten, sier Knappen med henvisning til gigantsjansen til Johnny Buduson på overtid, hvor ballen to-tre ganger ble reddet på streken.

De har to-tre redninger på strek på overtid, så det er marginer imot. Men sånn er det.

Etter festforestillingen mot Sarpsborg 08 på torsdag, var det et mye mer energiløst HamKam-lag søndag kveld.

Knappen vet ikke hvorfor det ble slik.

- Det er for sirup i første omgang. Ballen går for sakte og vi tilbyr oss ikke nok. Vi får det opp i andre omgang, vi får noen friske bein inn som gir oss et lite gir ekstra, og jeg synes vi gjør mye av det vi skal i andre omgang. Men vi må også ha uttellingen.

- Er du overrasket over at det er så energiløst som det er?

- Nei, jeg er ikke det. Jeg blir ikke overrasket over noe når det er snakk om fotball, men det er jo ikke det vi ønsker at det skal være, så flatt som det var. Vi bruker for lang tid til å komme inn i det og lar dem få ha for mye ball. Det er som natt og dag. I andre omgang har de ikke ball, forteller Knappen.

Sjansefattig omgang

HamKam hadde kontroll fra start mot Nest-Sotra, men slet med å forflytte ballen raskt.

Gjestene hadde ingen problemer med å ligge balansert og etablert i egne rekker, mot et HamKam-lag som så noe energiløse ut i første omgang. 

Den første halvtimen var det kun et par halvsjanser for vertene som man kunne notere ned. 

Den første, gode sjansen til Kamma kom etter 33 minutter.

Truls Jevne Hagen slo et meget presist frispark fra høyrekanten inn i boksen. Der ruvet Ruben Alegre høyest, men headingen hans strøk utsiden av stolpen.

Straffe-scoringer

Ingen av lagene klarte å score i den første omgangen, og i andre omgang var det heller ikke noe fyrverkeri som ble levert av lagene fra start av.

HamKam hadde i grunnen full kontroll på banespillet, men produserte fryktelig lite.

Med 20 minutter igjen fikk gjestene straffespark, og det utnyttet de perfekt.

Halldor Stenevik var iskald og satte ballen forbi Lukasz Jarosinski og sørget for 0-1 til gjestene. 

Med ni minutter igjen på klokka fikk vertene en kjempesjanse på corner. Ballen havnet i beina til Orri Omarsson som fikk vendt seg og skutt mot mål. 

Ballen ble imidlertid reddet på streken, før Nest-Sotra fikk klarert unna.

HamKam spilte seg litt opp mot slutten, og på overtid fikk vertene et billig straffespark etter at Nest-Sotra-keeper Egil Selvik dyttet Abu i bakken.

Petter Vaagan Moen gikk fram og satte ballen iskaldt i mål. 

Fem minutter på overtid kunne Kamma sikret tre poeng.

Ole Erik Midtskogen ble spilt gjennom i feltet, han dro seg ned til dødlinja og la ballen til Johnny Buduson foran mål. Han var feilvendt, men fikk snudd seg og skutt mot mål. Ballen ble reddet på streken to ganger før gjestene fikk kontroll. 

HamKams lag (4-2-3-1): 

Lukasz Jarosinski - Truls Jevne Hagen, Jacob Egeris, Orri Omarsson, Ruben Alegre - Petter Vaagan Moen, Kristian Lønstad Onsrud - Aron Dønnum, Ole Erik Midtskogen, Simen Bolkan Nordli - Johnny Per Buduson

Benken: Marco Priis Jørgensen, Morten Renå Olsen, Lars Brotangen, Markus Solbakken, Ivar Sollie Rønning, Peder Nersveen, Abubakar Ibrahim.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.