Hamar
Kristiansen vil ikke bekrefte at HamKam er gjeldfrie, men sier dette til HA-sporten:
- Jeg gleder meg til årsmøtet i slutten av februar.
Etter hva HA-sporten erfarer vil Kristiansen og styret på årsmøtet 26. februar legge fram et regnskap for 2013 som forteller at Briskeby-klubben endelig er gjeldfri.

Betydelig hjelp

- Det er årsmøtet som skal få disse tallene først, og jeg vil derfor ikke kommentere konkrete tall. Jeg kan likevel si at det er mange, mange år siden situasjonen var så god for klubben økonomisk som den er nå, sier Kristiansen og legger til at dette er noe klubben ikke hadde klart uten vesentlig hjelp utenfra.
På årsmøtet for et drøyt år siden presenterte styret et overskudd for 2012 på 357.670 kroner, men da hadde klubben et ansvarlig lån (1,9 millioner kr), i tillegg til en negativ egenkapital på 2,5 millioner kroner.
Det ansvarlige lånet fra Hamar kommune har i løpet av 2013 blitt gjort om til tilskudd og alt tyder på at klubben ikke lengre har negativ egenkapital.

Rykker ut av rød sone

Som HA-sporten tidligere har skrevet er styreleder Kristiansen helt sikker på at klubben kommer seg ut av rød sone, slik fotballforbundet krever.
- Vi har vært i rød sone 36 måneder på rad og da er kravet at vi forbedrer oss nok til å komme opp på gul sone. Det klarer vi, slår Kristiansen fast.
Det betyr likevel ikke at klubben kommer til å senke kravene til fokus på egen økonomi.
- Vi må innfri kravene fra forbundet i ytterligere to år, før vi eventuelt kommer oss opp i grønn sone, sier Kristiansen.
Negativ egenkapital har vært den viktigste grunnen til at fotballforbundets finansielle oppfølgingssystem har plassert HamKam i rød sone de tre siste årene.
- Vi har fulgt den stramme økonomiske planen vår i flere år, og det har vært helt nødvendig, mener styrelederen som ikke er på valg under det årsmøte i slutten av februar.

Sportslig framgang

Forrige sesong hadde HamKam et budsjett på rundt 18 millioner kroner i 1. divisjon.
- Vi har lagt forrige sesong til grunn for budsjettet for kommende sesong. Det tror vi er fornuftig, sier Kristiansen som vet at klubbens strategidokument forteller at HamKam skal spille i eliteserien i 2015.
- Jeg er optimist og tror vi kan være med og kjempe om opprykk, sier Kristiansen som vet at sportslig framgang også gir penger i kassa.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00