Det er umulig å finne en klubb i de tre øverste divisjonene som har havarert styggere enn hva HamKam har gjort det siste året. Når de da ender opp med Kent Bergersen som ny hovedtrener, skal klubbledelsen, selv om den har hatt god hjelp, få kreditt for nyansettelsen.

Andrea Loberto var det soleklare førstevalget til Briskeby-klubben, men Loberto mente åpenbart at muligheten til å lykkes med HamKam ikke var gode nok til å lokke ham bort fra RBK.

Når det i stedet blir Kent Bergersen, er det ingen som kan si at det er en stor nedtur. Tvert imot tror jeg Bergersen vil skape akkurat den optimismen omgivelsene trenger for å kunne glede seg til neste sesong.

Bergersen vs. Knappen

Jeg kan ikke garantere at Bergersen er den beste treneren HamKam kunne fått. Jeg kan heller ikke si at han er en bedre trener enn Kevin Knappen som gikk til Brumunddal, men Bergersen har et større navn i Fotball-Norge enn Knappen.

Kanskje kan det være minst like viktig som mye annet når klubben skal hente spillere.

Særlig så lenge vi vet at Bergersen har spisskompetanse som talentutvikler i bunn.

Tiden vil vise hvem som er best av Bergersen og Knappen til å bygge lag. Dala-leder Tom Søgård har ikke gjort det til noen hemmelighet hvem han mener er distriktets beste klubb, så sånn sett er det bare å se fram til en sunn rivalisering den kommende sesong.

Og selv om NFF elegant ødela muligheten til å lage en publikumsvennlig 2. divisjonsavdeling med seks lag fra indre østland, blir det flere spennende lokaloppgjør mellom Brumunddal, HamKam, Elverum og Kongsvinger.

Det vil også være med på å bygge opp igjen entusiasmen for fotball på Briskeby.Sportslig er det ingen tvil om at HamKam var heldig med oppsettet, for Nybergsunds avdeling ser langt sterkere ut.

Må få midler

Videre må vi håpe at klubbledelsen på Briskeby klarer å gi Kent Bergersen en fair sjanse. Det betyr at han må få en viss sum til å bygge sitt eget lag. Det er naivt å tro at det holder med to millioner kroner til å lønne et lag som har som ambisjon å rykke rett opp igjen. Han trenger det dobbelte.

Fordelen til Bergersen er at han kan sette sammen sitt eget lag, med de spillerne han mener passer. Men det igjen forutsetter at han har noe å tilby de han ser på som nøkkelspillere.

Fredrik Sjølstad er den første han må snakke med. En Sjølstad tilbake i god form vil være en enorm drivkraft i 2. divisjon.

Aleksander Melgalvis er en annen Bergersen bør kontakte. Melgalvis har sagt han kunne tenke seg å spille for HamKam, men Strømmen er på banen. Samtidig bør jo Brumunddal gjøre det de kan for å beholde sin kvalitetsspiller.

Uansett er Kent Bergersen et valg som gjør det mulig å se for seg hyggelige fotballopplevelser på Briskeby igjen.

Akkurat det har ikke vært så lett de siste månedene.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.