Den aktuelle treneren og fotballfaren har vært omtalt av HA-sporten ved to anledninger de to siste årene.

Den første episoden skjedde i 2015 under en kamp da han var trener. Da ble det krangling mellom voksne, og som en følge av det var det flere spillere som gikk gråtende av banen. Den unge dommeren syntes også det var veldig ubehagelig. Etter dette ble vedkommende avsatt som trener av styret i HamKam yngres. Saken skapte stor debatt i lokalfotballen og fotballkretsen engasjerte seg også.

Den andre episoden oppsto i Gaupen i fjor sommer. Da var han ikke trener. En fotballfar fra Ringsaker følte seg truet av HamKam-faren i forbindelse med en G8-kamp. Da grep også HamKam yngres inn, og gjennomførte blant annet flere møter.

Nå har altså styret i HamKam yngres vedtatt at vedkommende skal få en ny sjanse, som assistent for 2006-laget, som har de tidligere A-lagsspillerne Stian Hagelund og Thomas Øverby som trenere fra før.

Det understrekes at den omtalte treneren kun skal bidra på trening, og det er presisert at dette er et prøveprosjekt.

– Dialog er utrolig viktig

– Han er en veldig kompetent trener, som også er flink med ungene. De konfliktene som har oppstått har vært med voksne. Vi har hatt en dialog over lengre tid der vi har tatt opp hva vi forventer av ham, og vi har tatt opp det som ikke har vært bra. Kamper er ikke aktuelt, og det er han helt enig i. Forsøket avvikles hvis det ikke fungerer, sier styreleder Anders Hoel.

Thomas Øverby er både styremedlem og trener for 2006-laget. Sønnen til den omtalte treneren er tatt opp i den gruppen gjennom hospiteringsordningen.

– Det viktigste for oss er å ivareta gutten. Hvis barna våre i tillegg får glede av farens kompetanse og ferdigheter til å skape fotballglede på feltet, er det veldig positivt. Derfor tror vi dette er en bra løsning totalt sett. Men uansett er det nulltoleranse hos oss nå. Dialog er utrolig viktig her, sier Thomas Øverby til HA-sporten.

Alle er ikke enige

HA-sporten har vært i kontakt med en forelder i 2006-gruppa som er skeptisk til at den omtalte treneren nå får en ny sjanse i HamKam yngres.

– Forstår dere skepsisen?

– Vi forstår at noen er skeptiske, og vi har ikke råd til feilgrep her. Dialog er veldig viktig. Det handler om å være ærlig med hverandre. Kamper er ikke aktuelt, det skal ingen lure på. Det vil han ikke sjøl heller. Alle i foreldregruppa er ikke enig i dette, det er vi klar over. Men vi mener at dette er så godt forankret som det kan bli, sier styreleder Anders Hoel.

– Det er naturlig at de som kun kjenner personen gjennom media, og ikke kjenner prosessen internt, er skeptiske. Noe annet hadde vært naivt, sier Thomas Øverby.

– Har omdømmet vært et tema i prosessen?

– Vi er helt avhengig av omdømmet vårt, og vi har vurdert det i denne saken. Vi mener grunnlaget er bra, og vi håper å få til noe positivt med denne saken, sier styrelederen i HamKam yngres, Anders Hoel.

Styrelederen forteller at de har satt klare krav til treneren.

– Vi har brukt veldig mye tid på denne saken. Vi har snakket om hva som er greit, og hva som ikke er greit. Det handler om forholdet til faren, og så skal vi ivareta gutten. Hvis dette fungerer tenker jeg at det kan brukes som et eksempel andre steder, sier Anders Hoel.

HA-sporten har forsøkt å komme i kontakt med den aktuelle treneren, men han har ikke svart på våre henvendelser.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.