FREDRIKSTAD: Genks sjefsspeider Roland Janssen satt på tribunen på Fredrikstad stadion i går. Han var der først og fremst for å se etter en stor spisstype. Og Roman Kienast sto på blokka hans før kampen.

Janssen ønsket ikke å si noe om hvordan han vurderer Kienast etter kampen. Det ville han vente med å si til han hadde snakket med sportsdirektøren i Genk.

- Opptatt av HamKam
Roman Kineast selv bare trakk på skuldrene over opplysningen om at Genk var representert på kampen for å vurdere hans spill.

- Jeg hørte noe om at noen skulle være her, men jeg tenker ikke på det. Jeg er først og fremst opptatt av HamKam. Og vi tapte dessverre igjen, sier Kienast til HA-sporten.
Den østerrikske spissen fikk notert en målgivende pasning da han headet ned corneren fra Marius Gullerud til Markus Ringberg 37 minutter ut i første omgang. Ringberg feide ballen i mål sekundet etterpå.
Men Kienast hadde også selv sjansen til å score da han kom alene mot keeper drøyt midtveis i første omgang. Med flere meters forsprang på FFK-stopperen, stoppet det opp for HamKam-spissen. I stedet for å skyte, valgte han å finne Tommy Øren - uten at det ble noe ut av det.
- Det har nok noe med selvtilliten min å gjøre. Hvis den hadde vært på topp, hadde jeg kanskje skutt selv, sier Kienast.

Stor klubb
Genk vil trolig følge Kienasts innsats for Østerrike også i EM før de bestemmer seg for om de vil legge inn et bud.

Klubben er en av de største i Belgia. Og de har et budsjett på hele 50 millioner euro - rundt 400 millioner kroner.
Etter at Genk endte på 2. plass forrige sesong, har de imidlertid skuffet denne sesongen. Før siste serierunde ligger de på 9. plass.
Før neste sesong skal de ha flere nye spillere. Øverst på lista står altså en stor spiss.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.