Petter Vaagan Moen avslutter sitt forhold med Strømsgodset i dag og kommer hjem til HamKam og Briskeby. Det er foreløpig ingen som bekrefter HA-sportens opplysninger, men vi har flere kilder som hevder at avtalen er klar og at Vaagan Moen vil bli presentert som ny HamKam-spiller ganske snart.

Vaagan Moen har igjen ett år av kontrakten sin med Strømsgodset, men etter det HA-sporten forstår har HamKam og Strømsgodset kommet til enighet om at det ikke vil koste Briskeby-klubben noe å løse ut 32-åringen fra den kontrakten.

Solid forsterkning

Petter Vaagan Moen vært uheldig med skader de to siste sesongene, og på grunn av det sittet mer på benken enn han har satt pris på, men med sju starter og 13 innhopp i eliteserien i 2016, er det opplagt at han vil bli en kraftig forsterkning for Kevin Knappens mannskap.

Etter å ha mislyktes med målsettingen om opprykk denne sesongen, samtidig som det synes opplagt at neste års 2. divisjon blir enda tøffere med bare to avdelinger, er det opplagt at HamKam ser at de må øke innsatsen for å komme tilbake til toppen i norsk fotball.

En signering av Petter Vaagan Moen, er et tydelig signal om at HamKam nå går all in for opprykk i 2017.

En slik markant signering kan også gjøre klubben mer attraktiv for andre gode forsterkninger.

Ekte HamKam-gutt

Samtidig er det også en forsterkning som garantert vil glede supporterne, for det er en ekte HamKam-gutt som nå vender hjem til Briskeby etter en lang og innholdsrik karriere.

Petter Vaagan Moen gjorde seg tidlig bemerket som et av klubbens største talenter i yngres avdeling på 80-tallet. Han trente mer enn de fleste på egen hånd, og han fikk mye god hjelp av blant andre Tom Jacobsen til å utvikle talentet sitt gjennom utallige ekstraøkter på Børstad.

Allerede som 17-åring debuterte han for A-laget til HamKam, men det var som 19-åring, i Ståle Solbakkens første sesong som HamKam-trener, at Vaagan Moen fikk sitt gjennombrudd. Da spilte han 27 kamper for grønnbuksene i sesongen som ble kronet med opprykk til eliteserien.

Solgt for ti millioner

Etter to gode sesonger i eliteserien, vakte det likevel oppsikt da HamKam solgte Vaagan Moen for hele ti millioner kroner til Brann høsten 2005 uten at han hadde debutert på A-landslaget.

Deretter ble det fem gode sesonger for Brann, hvor kanskje 2010-sesongen hans sto fram som hans beste og dannet grunnlaget for at drømmen om engelsk fotball skulle bli virkelig.

Vaagan Moen gikk nemlig på fri overgang til London-klubben Queens Park Rangers ved nyttår 2011, men den engelske drømmen viste seg etter hvert bare som et mareritt da Hamar-gutten stort sett ble sittende på benken eller på tribunen.

Vaagan Moen ble nemlig aldri noen favoritt hos QPR-manager Neil Warnock. Han stoppet på sju ligakamper og en cupkamp for London-klubben i løpet av det året han var der fra januar 2011 til januar 2012.

Slo til i LSK

I Lillestrøm derimot, ble Petter Vaagan Moen raskt en publikumsyndling. 29 mål i cup og serie på tre sesonger for en offensiv midtbanespiller er et kvalitetstegn.

Strømsgodset var derfor svært fornøyd da de sikret seg Vaagan Moen på en fri overgang før 2015-sesongen. Skader har imidlertid gjort at Godset-oppholdet ikke ble så vellykket som verken Vaagan Moen eller Drammen-klubben håpet.

Nå håper HamKam at Petter Vaagan Moen skal være den som går foran på banen slik at Briskeby-klubben igjen kan bli å regne med i norsk toppfotball.

HamKam-trener Kevin Knappen ønsker ikke å kommentere om HamKam er i ferd med å sikre seg den rutinerte midtbanespilleren. Han nøyer seg derfor med denne runde formuleringen:

- Det jobbes hver dag med å forsterke og forbedre A-troppen til HamKam. Klubben vil informere HA så fort nye spillere signeres.

HA-sporten har også forsøkt å komme i kontakt med både Petter Vaagan Moen, men han har så langt svart på vår henvendelse.

Jostein Flo i Strømsgodset vil heller ikke bekrefte overgangen, men samtidig avkrefter han den heller ikke.

- På generelt grunnlag kan jeg si at det er den nye klubben til spillerne som forlater oss som offentliggjør overgangene. Vi kommenterer ikke noe slik før de har gjort det, sier Flo.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00