Fredag var godt over 30 HamKam-veteraner samlet til den faste fredagskaffen på Briskeby. Innimellom alle røverhistoriene ble det selvsagt tid til å diskutere høstens store tema: Klarer HamKam å rykke opp til eliteserien?

- Må kun tenke på egen innsats
De gamle HamKam-kjempene Finn Thorsen og Edgar Malman er optimister, men er samtidig rutinerte nok til å ikke juble på forskudd. Veteranene har selv vært med på både opp- og nedrykk, og tror spillerne er mentalt klare for utfordringen.

- HamKam må bare konsentrere seg om å vinne kampen mot Ranheim. De andre resultatene får de ikke gjort noe med, sier Thorsen.

Malman er enig.

- Det viktigste er å komme godt i gang og lede 1-0 eller 2-0 tidlig i kampen. Jeg er sikker på at Mjøndalen og Bodø/Glimt gjør jobben sin, så det hele er opp til HamKam, sier han.

- Må ikke undervurdere Ranheim
Veteranene har selv kjent på hvordan både kropp og sjel kan bli påvirket av det enorme presset rundt store oppgjør på banen.

- I min tid hadde vi store problemer foran viktige kamper. Vi slo de dårlige lagene, men sviktet totalt i de betydningsfulle kampene. HamKam må ikke ta for lett på Ranheim-kampen, for den kan bli virkelig vanskelig, sier Thorsen, før Malman skyter inn en verbal pasning fra sidelinjen:

- Mitt råd til spillerne er å lese minst mulig aviser, og tenke minst mulig på kampen. De må se fram til at HamKam kan spille i toppen - uten å føle eller gi uttrykk for det.

Kamma-veteranene mener bestemt at klubben ikke bør tenke på eliteseriespill før opprykket eventuelt er et faktum.

- Hvis vi først rykker opp, så er det så mange som er glad i HamKam, at da kommer det til å gå bra. Men først må de spille - og vinne. Det er det eneste som teller akkurat nå, sier Malman.

Slik rykker Kamma opp
Til opplysning: For å nå målet om eliteseriespill neste år, må Kamma vinne over Ranheim på søndag. Samtidig må Bodø/Glimt slå Stabæk, og Mjøndalen ta poeng fra Hødd.

HamKam har allerede sikret kvalikplass, men dersom de nevnte resultatene går inn, vil klubben kunne rykke direkte opp.

Søndagens opprykksdrama følger du live på h-a.no!

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00