- Det ligger inntekter i medieavtalen som vi håper vi kan være med å kjempe om. Vi har budsjettert at vi spiller kvalik, men det er ikke så stor forskjell på en sjette eller en sjuendeplass. Den store bonusen ligger i å bli nummer tre, forklarer Finn Jul Paulsen.
Han ser verken et blått lys brenne på kontoret, eller sterke røde lamper lyse, med tanke på at klubben får lisens også neste år.
Selv om de røde lampene har blinket kontinuerlig i tre år.

Budsjetterte høyt

Da HamKam plottet inn inntekter fra medieavtalen i 2013-budsjettet i fjor, var tallene usikre. Avtalen var ikke lenger helt overførbar fra 2012 med fjerning av digitalpott og innføring av fem års resultathistorie. Fortsatt er det ikke endelig kjent hva sluttsummene blir, men HamKam-budsjettet tilsvarer en fjerde-, femteplass.
- Nå er vi nummer fem, men det svinger veldig fra kamp til kamp og i hver kamp, så det er vanskelig å spå hvor vi ender, men det er viktig for oss å klare en kvalikplass, sier Paulsen.
For Paulsens nevnte tredjeplass ligger det i følge Norsk Toppfotball nærmere 450.000 kroner ekstra inntekter i forhold til å bli nummer fire. Nedover er det bare snakk om ca lag 50.000 kr i forskjell mellom hvert trinn.
Men i tillegg kan det komme inntekter fra kvalik-kamp(er).

Poeng og tilskuere

- Budsjetteringen med plassering og medieavtalen er uproblematisk, fordi det ikke er snakk om store forskjeller nedover på tabellen. Men det er klart det vil ha veldig stor betydning for oss å bli nummer tre. Hele organisasjonen og miljøet har fokus på å vinne fotballkamper framover, sier styreleder Morten Kristiansen.
HamKam ligger litt bak budsjett på tilskuere denne sesongen, når kampen mot Elverum, som hadde en helt spesiell ramme med fordeling av overskudd og billigere billetter, trekkes ut. Her er den andre sportslige muligheten til klubben har til å forbedre bunnlinja.
- Det er klart vi drømmer om en avgjørende kamp mot Ranheim i siste serierunden med en 3. plass i potten og et godt besøkt Briskeby, avslutter Kristiansen.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00