Hagen og Aalmen spilte på samme lag fra de var åtte år, og fram til 2014. De var lagkamerater i 17 år, før deres veier på fotballbanen ble skilt.

Nå møtes de igjen, nok en gang som motstandere og rivaler.

– Vi slenger noen meldinger til hverandre. Fyrer opp den andre, forteller Aalmen med et lurt smil.

Hagen skyter inn at han mener det er altfor vanskelig å få ut detaljer om kampplanen fra kompisen, mens han selv kanskje er noe mer løssluppen i praten.

Aldri vunnet mot den andre

De har møtt hverandre to ganger, etter at Aalmen ble Brumunddal-spiller, og ingen av gangene har noen av dem gått seirende ut av duellen.

– De gangene vi har spilt mot hverandre, har ingen vunnet. Det ble uavgjort to ganger i fjor, og jeg var ikke med i vår, sier Hagen, før han legger til:

– Ingen av oss har vel egentlig overtaket. Men objektivt sett har vi et bedre lag enn Brumunddal, og vi spiller på hjemmebane. I utgangspunktet bør vi vinne. Det er en seier for Brumunddal hvis de tar poeng, og et nederlag for oss om vi ikke vinner, sier han.

Aalmen er enig i at HamKam i utgangspunktet er et bedre lag enn Brumunddal, men han er ikke enig i at det vil være en bonus, dersom Dala klarer poeng.

– Mange vil si det, men jeg går alltid på banen for å ta tre poeng, så for meg er det ingen bonus.

Aalmen forteller at vårens nederla mot Kamma, som endte med 3–1 til de grønne og hvite, var et veldig smertefullt nederlag, og noe Dala ønsker å revansjere.

– VI var helt elendige i førsteomgangen på Sveum, så vi har litt å revansjere derfra. Det var kanskje årsverste, slår Aalmen fast.

Ingen av de to ønsker i utgangspunktet at kompisen skal gjøre en dårlig kamp.

Men på søndag erkjenner begge at de håper den andre har en litt dårlig dag på jobben.

Kritiske til børsen

Både Aalmen og Hagen er kjent for å være kritiske til HA-børsen etter kamper. En børs de karakteriserer som «den børsen som er styrt mest av følelser i Norden».

Hagen, som fikk en toer på børsen etter 2-2-kampen mot Molde 2, var sterkt uenig i karakteren.

Men søndag håper han det er kompisen som får dårlig karakter.

– Jeg håper jo ikke at Håkon gjør det bra i akkurat den kampen, sier Hagen, før Aalmen skyter inn:

– Du håper jo at dere holder nullen og vinner kampen.

– jeg håper vi vinner 5-0, selvsagt. Men det er ikke det verste som kan skje om Håkon gjør det bra. Jeg håper han gjør det bra i alle mulige kamper, men ikke nå. Det er ikke det verste tidspunktet om han får en toer på børsen, smeller det fra Hagen.

– Det gjelder det samme motsatt vei, smiler Aalmen, som er fullt klar over hvilke trusler de står overfor på søndag.

– De har et offensivt, bra lag. Det gjelder å være konsentrerte og ikke gi dem rom, sier han.

Både Aalmen og Hagen mener det er realistisk at begge to scorer i søndagens kamp.

– Begge kan fort score på frispark. Jeg er i alle fall «fus» på de, sier Aalmen, og får et nikk fra sidekameraten, som håper på masse folk søndag.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00