Hagen og Aalmen spilte på samme lag fra de var åtte år, og fram til 2014. De var lagkamerater i 17 år, før deres veier på fotballbanen ble skilt.

Nå møtes de igjen, nok en gang som motstandere og rivaler.

– Vi slenger noen meldinger til hverandre. Fyrer opp den andre, forteller Aalmen med et lurt smil.

Hagen skyter inn at han mener det er altfor vanskelig å få ut detaljer om kampplanen fra kompisen, mens han selv kanskje er noe mer løssluppen i praten.

Aldri vunnet mot den andre

De har møtt hverandre to ganger, etter at Aalmen ble Brumunddal-spiller, og ingen av gangene har noen av dem gått seirende ut av duellen.

– De gangene vi har spilt mot hverandre, har ingen vunnet. Det ble uavgjort to ganger i fjor, og jeg var ikke med i vår, sier Hagen, før han legger til:

– Ingen av oss har vel egentlig overtaket. Men objektivt sett har vi et bedre lag enn Brumunddal, og vi spiller på hjemmebane. I utgangspunktet bør vi vinne. Det er en seier for Brumunddal hvis de tar poeng, og et nederlag for oss om vi ikke vinner, sier han.

Aalmen er enig i at HamKam i utgangspunktet er et bedre lag enn Brumunddal, men han er ikke enig i at det vil være en bonus, dersom Dala klarer poeng.

– Mange vil si det, men jeg går alltid på banen for å ta tre poeng, så for meg er det ingen bonus.

Aalmen forteller at vårens nederla mot Kamma, som endte med 3–1 til de grønne og hvite, var et veldig smertefullt nederlag, og noe Dala ønsker å revansjere.

– VI var helt elendige i førsteomgangen på Sveum, så vi har litt å revansjere derfra. Det var kanskje årsverste, slår Aalmen fast.

Ingen av de to ønsker i utgangspunktet at kompisen skal gjøre en dårlig kamp.

Men på søndag erkjenner begge at de håper den andre har en litt dårlig dag på jobben.

Kritiske til børsen

Både Aalmen og Hagen er kjent for å være kritiske til HA-børsen etter kamper. En børs de karakteriserer som «den børsen som er styrt mest av følelser i Norden».

Hagen, som fikk en toer på børsen etter 2-2-kampen mot Molde 2, var sterkt uenig i karakteren.

Men søndag håper han det er kompisen som får dårlig karakter.

– Jeg håper jo ikke at Håkon gjør det bra i akkurat den kampen, sier Hagen, før Aalmen skyter inn:

– Du håper jo at dere holder nullen og vinner kampen.

– jeg håper vi vinner 5-0, selvsagt. Men det er ikke det verste som kan skje om Håkon gjør det bra. Jeg håper han gjør det bra i alle mulige kamper, men ikke nå. Det er ikke det verste tidspunktet om han får en toer på børsen, smeller det fra Hagen.

– Det gjelder det samme motsatt vei, smiler Aalmen, som er fullt klar over hvilke trusler de står overfor på søndag.

– De har et offensivt, bra lag. Det gjelder å være konsentrerte og ikke gi dem rom, sier han.

Både Aalmen og Hagen mener det er realistisk at begge to scorer i søndagens kamp.

– Begge kan fort score på frispark. Jeg er i alle fall «fus» på de, sier Aalmen, og får et nikk fra sidekameraten, som håper på masse folk søndag.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.