FAGERNES: Sisteplass og sju strake kamper uten seier i serien, cupexit mot 2. divisjonslaget Valdres og bare 13 av 26 spillere tilgjengelig.
Det er fasiten når HamKam gjør opp status før EM-pausen.
Det er noe som skurrer.
Det skurrer ordentlig.

Mangler gleden
Arne Erlandsen har trolig aldri hatt en tyngre periode som trener. Det er han som står ansvarlig for lagets prestasjoner.

– Han kan ikke spille for oss. Vi trener hver dag på det vi skal gjøre, men når vi kommer ut i kamp skjer det noe. Vi mangler gleden og tror ikke på oss selv. Bare se på reaksjonene etter 1-0-scoringen. Vi jubler nesten ikke. Vi blir altfor passive, sier kaptein Markus Ringberg.

– Har dere full tillit til Erlandsen?

– Ja, absolutt. Det er vi som må gjøre jobben. Som sagt, han kan ikke spille for oss. Alltid er det treneren som får skylden hvis en klubb gjør det dårlig. Det irriterer meg litt, mener Ringberg.

– Ingen samhandling
Svensken var tilbake etter smellen han fikk i hodet mot Vålerenga. Men han fikk ikke utrettet mye på topp i spann med Oluwasegun Abiodun.

– Det er ikke noen offensiv samhandling. Det skremmer meg. Jeg har ikke anelse om hva som skal skje utpå der. Timingen blir helt feil, for ingen vet hva de andre kommer til å gjøre. Vi er ikke så gode at vi kan spille ut de andre lagene, og da må vi jobbe på en helt annen måte. Vi kommer ikke lenger ned enn vi er nå. Valdres vant fortjent, og vi var for dårlige. Det er tungt, sier Ringberg.

– Få tilbake spillere
Sportssjef Lars Tjærnås er krystallklar på at Arne Erlandsens stilling ikke diskuteres på Briskeby.

– Trenersituasjonen er ikke et tema, sier Tjærnås til HA-sporten.

– Det har vært en tung vårsesong, og det toppet seg mot Valdres. Det eneste som er viktig akkurat nå, er å gjøre alt som står i vår makt for at høsten skal bli helt annerledes og langt bedre. Prioritet nummer en er å få skadde spillere friske, for å hente ut gruppas potensial, sier Tjærnås.

Vil ikke kommentere
Arne Erlandsen ønsker ikke å kommentere spørsmål omkring sin posisjon.
– Det får du ta med Truls Haakonsen. Jeg kommenterer ikke sånne spørsmål. Men trenere er med på å tape kamper, og de er med på å vinne kamper, sier Erlandsen.
HamKam-treneren savner gnisten og aggressiviteten hos spillerne sine.

– Nå handler det om å overleve i hver eneste kamp. Vi må ha et helt annet trøkk enn vi har nå. Dette var en kamp som lignet veldig på kampene vi har spilt i Tippeligaen. Vi er akkurat litt under det nivået vi må være på. Spesielt i boksene. Det er der kamper avgjøres, og vi er altfor puslete innenfor begge boksene. Vi er passive deltakere i stedet for aktive. Vi er for lite offensive i hodet. Ingen er i forkant av situasjonene, vi er heller på etterskudd. Det blir en tøff jobb med å snu dette, sier Erlandsen.

Ny Førsund-straffe
HamKam fikk en tung avslutning på vårsesongen mot Valdres. 2. divisjonslaget ville mer enn gjestene, og det er ikke noe å si på at de stakk av med seieren. HamKam tok ledelsen etter at Juha Pasoja avsluttet i tverrliggeren. Etter en stund ble det klart at linjedommeren mente ballen hadde vært over streken. Så fikk Valdres et enkelt mål, før Arnar Førsund igjen laget en klønete straffe.

– Det er bare en som lager straffer hos oss, sier Erlandsen.
HamKam fikk til et bra trykk helt på slutten, med kom ikke nærmere enn da Sebino Plaku bommet på en gigantsjanse fra en meter på overtid.

 

 

 

Terningkast 2
Valdres-HamKam 2-1 (0-0)
FAGERNES: 2. runde i NM, søndag.
Blåbærmyra.
956 tilskuere.
Mål: 0-1 Juha Pasoja (48.), 1-1 Fredrik Lagemyr (53.), 2-1 Terje Sanne (61., str.).
Gule kort: Oluwasegun Abiodun, Frode Bjørnevik, HamKam. Jostein Lundemoen, Valdres.
HAMKAMs LAG (4-4-2): Jon Masalin - Truls Hagen, Frode Bjørnevik, Knut Henry Haraldsen, Joachim Sørum - Adem Güven, Juha Pasoja, Arnar Førsund, John Anders Rise - Oluwasegun Abiodun (Sebino Plaku fra 72.), Markus Ringberg.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00