• FRA ITALIA: Goubadia Isoken har spilt i tre Serie D-klubber de siste årene. Nå vil han få ny adresse på Hamar. FOTO: Mikkel Torpen Hokstad
  • PRØVESPILLERE: Goubadia Isoken og Mustafa Hassan viste seg fram på Briskeby både onsdag og torsdag. FOTO: Mikkel Torpen Hokstad

Etter økonomikrisa og flukten fra Briskeby er HamKam på desperat spillerjakt. Torsdag viste tre potensielle tilskudd seg fram for Svein Inge Haagenrud.

I tillegg til Levanger-toppscorer Ørjan Børmark-By (21) trente danske Mustafa Hassan (24) og nigerianske Goubadia Isoken (21) med Kamma.

Møt både Hassan og Isoken i videoen over!

Kommer fra Italia

Sistnevnte har tilbragt de siste sesongene i en fotballstormakts dype divisjonssystem.

- Jeg har tidligere spilt i Nigera, men nå kommer jeg fra Italia, der jeg har spilt i tre ulike Serie D-klubber, forteller 21-åringen.

Trener Svein Inge Haagenrud har tidligere sagt at ekte, barnlig spilleglede må motivere HamKam-gutta denne høsten. Isoken oser av kjærlighet for fotball.

- Jeg er så glad for at jeg er gitt muligheten til å spille. Jeg vil gi mitt beste, og jeg vet at mitt beste vil være bra for laget, sier den ellers beskjedne nigerianeren. 

Om hans mentale og fysiske tilstedeværelse på Hamar, levner backen ingen tvil.

- Mitt sinn er her, min kropp er her, og min ånd er her, bekrefter Isoken, som tror på kontraktsforslag fra HamKam.

- Jeg kommer til å spille her. Jeg tror de gjør de riktige tingene for å få meg inn, hevder nigerianeren, som foreløpig ikke er tilbudt noen kontrakt.

Har spilt i Superligaen

Danske Mustafa Hassan, som heller ikke har fått kontrakt ennå, føler seg minst like sikker på å få HamKam-kamper i høst.

- Jeg blir i hvert fall i HamKam ut denne sesongen, sier han overbevist.

Spissen har enorm tro på egne evner.

- Det er et stort behov for glede og positivitet her, og det skal jeg gi dem. I tillegg har jeg masse kvaliteter, både hurtighet og teknikk.

- Så du er god, altså?

- Ja, det synes jeg i hvert fall selv, smiler Hassan, som tilbragte sin ungdom i den danske storklubben Brøndby, der han både fikk spilletid i Superligaen og møtte Rosenborg i Royal League.

Forsiktig Haagenrud

Hassans motivasjon for å gå til HamKam er ikke av økonomisk art.

- Nei, jeg tenker ikke på økonomien. Jeg vil spille noen kamper og vise meg fram her i Norge. Det er spilletid jeg tenker mest på. Det har jeg behov for.

Mens både Isoken og Hassan synes trygge på å skrive under for HamKam i nær framtid, er trener Svein Inge Haagenrud mer reservert.

- Vi synes begge er interessante spillere, men vi må få på plass det økonomiske før vi kan si noe sikkert, avslutter sjefen. 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00