• FRA ITALIA: Goubadia Isoken har spilt i tre Serie D-klubber de siste årene. Nå vil han få ny adresse på Hamar. FOTO: Mikkel Torpen Hokstad
  • PRØVESPILLERE: Goubadia Isoken og Mustafa Hassan viste seg fram på Briskeby både onsdag og torsdag. FOTO: Mikkel Torpen Hokstad

Etter økonomikrisa og flukten fra Briskeby er HamKam på desperat spillerjakt. Torsdag viste tre potensielle tilskudd seg fram for Svein Inge Haagenrud.

I tillegg til Levanger-toppscorer Ørjan Børmark-By (21) trente danske Mustafa Hassan (24) og nigerianske Goubadia Isoken (21) med Kamma.

Møt både Hassan og Isoken i videoen over!

Kommer fra Italia

Sistnevnte har tilbragt de siste sesongene i en fotballstormakts dype divisjonssystem.

- Jeg har tidligere spilt i Nigera, men nå kommer jeg fra Italia, der jeg har spilt i tre ulike Serie D-klubber, forteller 21-åringen.

Trener Svein Inge Haagenrud har tidligere sagt at ekte, barnlig spilleglede må motivere HamKam-gutta denne høsten. Isoken oser av kjærlighet for fotball.

- Jeg er så glad for at jeg er gitt muligheten til å spille. Jeg vil gi mitt beste, og jeg vet at mitt beste vil være bra for laget, sier den ellers beskjedne nigerianeren. 

Om hans mentale og fysiske tilstedeværelse på Hamar, levner backen ingen tvil.

- Mitt sinn er her, min kropp er her, og min ånd er her, bekrefter Isoken, som tror på kontraktsforslag fra HamKam.

- Jeg kommer til å spille her. Jeg tror de gjør de riktige tingene for å få meg inn, hevder nigerianeren, som foreløpig ikke er tilbudt noen kontrakt.

Har spilt i Superligaen

Danske Mustafa Hassan, som heller ikke har fått kontrakt ennå, føler seg minst like sikker på å få HamKam-kamper i høst.

- Jeg blir i hvert fall i HamKam ut denne sesongen, sier han overbevist.

Spissen har enorm tro på egne evner.

- Det er et stort behov for glede og positivitet her, og det skal jeg gi dem. I tillegg har jeg masse kvaliteter, både hurtighet og teknikk.

- Så du er god, altså?

- Ja, det synes jeg i hvert fall selv, smiler Hassan, som tilbragte sin ungdom i den danske storklubben Brøndby, der han både fikk spilletid i Superligaen og møtte Rosenborg i Royal League.

Forsiktig Haagenrud

Hassans motivasjon for å gå til HamKam er ikke av økonomisk art.

- Nei, jeg tenker ikke på økonomien. Jeg vil spille noen kamper og vise meg fram her i Norge. Det er spilletid jeg tenker mest på. Det har jeg behov for.

Mens både Isoken og Hassan synes trygge på å skrive under for HamKam i nær framtid, er trener Svein Inge Haagenrud mer reservert.

- Vi synes begge er interessante spillere, men vi må få på plass det økonomiske før vi kan si noe sikkert, avslutter sjefen. 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.