Strømsgodset - HamKam 1-2 (0-1)
DRAMMEN: 19. serierunde i eliteserien, søndag.
Marienlyst stadion.
5.772 tilskuere.
Mål: 0-1 Olivier Karekezi (5); Bjørnevik slo opp en ball som så umulig ut, men Øren gikk på løp, og la 45 grader tilbake til Karekezi som skjøt over Johnsen med utsida foten fra 10-11 meter, 1-1 Mattias Andersson (51); HamKam mister ballen i Godsets straffeområde, overgang der Andersson får ballen på 18-20 meter og skyter i det lengste hjørnet, 1-2 Ante Vitaic (82); skrur ballen rett i mål på corner.
Målsjanser: 10-3 (1-1)
Cornere: 4-5 (1-3)
Gule kort: David Nielsen, Strømsgodset, Arnar Førsund, Jon Masalin, Ante Vitaic, HamKam
Dommer: Kjell Alseth, Stjørdals-Blink - 5 poeng.

HAM-KAMS lag (4-4-1-1):
Jon Masalin 8
Arnar Førsund 5
Frode Bjørnevik 6
Knut Henry Haraldsen 5
Tom Kristoffersen 5
Vegar Bjerke 4
Markus Ringberg 4
Ante Vitaic 5
Tommy Øren 5
(John Anders Rise fra 64.)
Oluwasegun Abiodun 5
(Leonardo da Silva fra 72.)
Olivier Karekezi 6
(Jan Michaelsen fra 46.) 5

Strømsgodsets lag (4-3-3):
Espen Johnsen (Adam Larsen fra 19.) - Kristian Sørli (Stian Ohr fra 43.), André Bergdølmo, Glenn Andersen, Joel Riddez - Christer George, Komlan Amewou, Fredrik Winsnes - Steffen Nystrøm, David Nielsen, Mattias Andersson (Mohammed Keita fra 83.).
KAMPEN: Første omgang ble ikke akkurat noe fyrverkeri, men HamKam fikk en drømmestart da Olivier Karekezi, på smart pasning fra Tommy Øren, skjøt med utsida av foten over Espen Johnsen.

Hjemmelaget var brukbare inn mot HamKams 16-meter, men stort sett ufarlig før pause. En stor sjanse, men skuddet fra 18 meter gikk utenfor, samt to dårlige utnyttede overganger som burde gitt målsjanser.
Masalin måtte sjelden i aksjon bak et tett forsvar med Bjørnevik som ener.
Starten av 2. omgang ble Fredrikstad-kampen i reprise: HamKam mistet ballen på offensiv banehalvdel uten å avslutte skikkelig, og fikk overganger i mot.
Tre store sjanser til hjemmelaget før det var gått sju minutter ga 1-1.
Strømsgodset hadde totalt ni store sjanser etter sidebytte, men Jon Masalin sto en fantastisk kamp.
Med et kvarter igjen fikk HamKam låne ballen mer, og kombinerte fint med kortpasningsspill. På en corner ble Ante Vitaic matchvinner.


PLUSS: Jon Masalins rolige keeperspill spredt ro i egne rekker, til tross for 1-1 og press i mot. Årets første seier på bortebane, var heldig, men likevel sterk.

MINUS: Flaks var en viktig årsak til seieren, for Strømsgodset fikk for store rom, mens HamKam var baktunge.

OBS! 14 dager - Aalesund på Briskeby. Det blir en nerveprøve av de sjeldne.
Henning Rugsveen
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.