Det blir folkefest i Ankerskogen til helgen. Rundt 4.500 jenter og gutter skal spille rundt 1.000 kamper og flesteparten spilles i Ankerskogen. Finalene går som vanlig på Briskeby stadion.

Sjefen over alle sjefer, Anders Langseth har full kontroll bare timer før det braker løs.

Mye som skal klaffe

HamKam begynner å bli gode på å arrangere fotballturnering. Grønntrøyene er en gjeng på rundt 45 personer som jobber døgnet rundt om dagen. Anders Langseth skryter mye av gjengen.

– Selvfølgelig er det mye som skal klaffe. Det eneste vi ikke har kontroll på nå er været, så det får bli som det blir. I tillegg til grønntrøyene skal alle foreldre ta et tak, sier Anders Langseth.

HamKam stiller med underkant av 30 lag. Alle foreldrene til spillerne jobber dugnad. Bare på lørdag og søndag blir jobbes det rundt 1.600 dugnadstimer. I tillegg til utallige timene i forkant av turneringen.

Geir Rune Pedersen sier det slik om dugnadsånden i klubben.

– Det er herlig med dugnad. Vi blir som en stor familie. Jeg tror vi fått til at dugnad er morsomt. Den fellesskapsfølelsen er grodd inn i klubben føler jeg, sier Geir Rune Pedersen før han haster videre til flere arbeidsoppgaver.

Lagene som er med kommer fra Trondheim og sørover.

– Vi har nok et godt rykte i Tronheim, for det er mange klubber fra bartebyen. Vi gjør nok noe riktig for det er de sammen lagene som kommer igjen år etter år, fortsetter Langseth.

Gode baner

I fjorårets turnering var det mange baner som var svært dårlig. I år er det helt annerledes.

– Jeg vil påstå at banene er 70 prosent bedre i år enn i fjor. Spilles det dårlige kamper, kan en ikke skylde på banene, sier Langset med et smil.

Det er i år som tidligere satt opp til stor konsert i Ankerskogen på lørdag kveld. Det er gratis og alle som vil komme, er hjertelig velkommen. Viktig og presisere at konserten ikke er for bare de som er med i turneringen.

– Her er alle velkommen. Det blir en stor fest. Tidligere har vi hatt over 5.000 personer på konsertene, sier turneringsleder Langseth.

Truls Pedersen blir programleder på konserten. Gode artister som Sandre Lyng, CirCus, Sval og Thomas Paulsberg skal få opp stemningen blant de mange unge fotballspillerne.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00