Det blir folkefest i Ankerskogen til helgen. Rundt 4.500 jenter og gutter skal spille rundt 1.000 kamper og flesteparten spilles i Ankerskogen. Finalene går som vanlig på Briskeby stadion.

Sjefen over alle sjefer, Anders Langseth har full kontroll bare timer før det braker løs.

Mye som skal klaffe

HamKam begynner å bli gode på å arrangere fotballturnering. Grønntrøyene er en gjeng på rundt 45 personer som jobber døgnet rundt om dagen. Anders Langseth skryter mye av gjengen.

– Selvfølgelig er det mye som skal klaffe. Det eneste vi ikke har kontroll på nå er været, så det får bli som det blir. I tillegg til grønntrøyene skal alle foreldre ta et tak, sier Anders Langseth.

HamKam stiller med underkant av 30 lag. Alle foreldrene til spillerne jobber dugnad. Bare på lørdag og søndag blir jobbes det rundt 1.600 dugnadstimer. I tillegg til utallige timene i forkant av turneringen.

Geir Rune Pedersen sier det slik om dugnadsånden i klubben.

– Det er herlig med dugnad. Vi blir som en stor familie. Jeg tror vi fått til at dugnad er morsomt. Den fellesskapsfølelsen er grodd inn i klubben føler jeg, sier Geir Rune Pedersen før han haster videre til flere arbeidsoppgaver.

Lagene som er med kommer fra Trondheim og sørover.

– Vi har nok et godt rykte i Tronheim, for det er mange klubber fra bartebyen. Vi gjør nok noe riktig for det er de sammen lagene som kommer igjen år etter år, fortsetter Langseth.

Gode baner

I fjorårets turnering var det mange baner som var svært dårlig. I år er det helt annerledes.

– Jeg vil påstå at banene er 70 prosent bedre i år enn i fjor. Spilles det dårlige kamper, kan en ikke skylde på banene, sier Langset med et smil.

Det er i år som tidligere satt opp til stor konsert i Ankerskogen på lørdag kveld. Det er gratis og alle som vil komme, er hjertelig velkommen. Viktig og presisere at konserten ikke er for bare de som er med i turneringen.

– Her er alle velkommen. Det blir en stor fest. Tidligere har vi hatt over 5.000 personer på konsertene, sier turneringsleder Langseth.

Truls Pedersen blir programleder på konserten. Gode artister som Sandre Lyng, CirCus, Sval og Thomas Paulsberg skal få opp stemningen blant de mange unge fotballspillerne.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.