- Jeg har drømt om å spille for HamKam på Briskeby helt siden jeg var liten.

Det forteller Simen Bolkan Nordli. 

Søndag gikk drømmen i oppfyllelse for unggutten. Nordli, som ikke fyller 17 før første juledag i år, fikk sin første kamp fra start for favorittlaget. Han var i perioder et lyspunkt ute på høyrekanten og skaffet HamKam straffesparket som ga utlikning til 1-1.

Og selv om HamKam til slutt tapte 1-2 for Hønefoss, nøt stortalentet fra Ottestad de 89 minuttene han fikk på kunstgresset.

- Det er de artigste minuttene i fotballkarrieren min til nå. Dette har vært drømmen min hele livet. Jeg pleide å stå på tribuna og se HamKam spille på Briskeby. Nå nynner jeg med på Briskebybandens sanger mens jeg selv er ute på banen, smiler han.

Får skryt for holdningene

Kevin Knappen, som lot eldre og mer erfarne kantalternativer som Christopher Mbamba, Henrik Lehne Olsen og Rytis Leliuga sitte på benken, er full av lovord om HamKam-talentet som fikk sin første sjanse fra start.

- Han holder nivået og har framtida foran seg. Simen får spille fordi han er det beste alternativet i dag. Han vil bli noe, og han har de rette innstillingene og holdningene til å få til det. Vi kommer til å se mye mer av ham. Han har gode forutsetninger for å spille på et høyere nivå, skryter treneren.

Sitatet lyder som musikk i Nordlis ører.

- Det er hyggelig å høre at han sier det. Jeg føler at jeg fortjente å starte i dag, og jeg skal gjøre alt jeg kan for å bli god. Jeg prøver å gi 110 prosent hver dag, både på trening og i kamp, forteller han.

- Hvor langt tror du at du kan nå?

- Jeg vil bare spille fotball og ha det artig, så får vi se hvor langt det holder, svarer 16-åringen.

Blytung førsteomgang

I Nordlis første førsteomgang for HamKam slet grønnbuksene med å få spillet til å sitte. Det var langt mellom målsjansene.

Etter 20 minutter tok Hønefoss ledelsen. Kevin Beugre løp fra HamKam-forsvaret og trillet inn 1-0 for gjestene.

Like før sidebyttet vendte startdebutant Nordli opp i Hønefoss-feltet, før han ble hektet og fikk straffespark. Franck Semou reddet en svak HamKam-omgang da han smekket inn 1-1 fra ellevemetersmerket.

HamKam dominerte banespillet etter hvilen, men slet med å finne avgjørende åpninger i Hønefoss-forsvaret.

Midt i andre omgang kom scoringen i stedet motsatt vei. Beugre ble tomålsscorer da han ble tatt av Jevne Hagen og satte inn 2-1 fra straffemerket.

HamKam klarte aldri å slå tilbake, og Hønefoss tok tre poeng på Briskeby.

HamKams lag (4-4-1-1): Emil Holst - Truls Jevne Hagen, Tobias Ødegård (Marius Bratberg Lund fra 29.), Francois Yabré, John Anders Rise - Simen Bolkan Nordli (Valentin Blaka fra 89.), Marius Hagen (Henrik Lehne Olsen fra 80.), Franck Semou, Emil Dahle - Ivar Sollie Rønning - Saihou Jagne.  

Les også
SPORT HATV: - De skaper veldig lite.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.