Det snakkes om opprykksjag og opprykkspress for HamKam. Tåler de det? Det er det kanskje grunn til å spørre om etter det stygge tapet mot Skeid forrige helg.

For HamKam-kaptein Franck Semou gjør neppe presset på fotballbanen stort inntrykk. Det oppleves nok heller bare som et deilig fristed, langt vekk fra rettssaken og minnene om det brutale overfallet i fjør høst.

Spørsmålet må heller være hvordan han klarer seg gjennom hverdagen for øvrig når saken igjen ble blåst opp og han møtte de tiltalte på nært hold?

Og om saken hemmer ham som fotballspiller?

Overraskende kapteinsvalg

Franck Semou er ikke så lett å lese. Han gjør ikke mye ut av seg. Det gjorde han verken i Brumunddal eller i HamKam nå. Derfor var han også et overraskende kapteinsvalg av Kevin Knappen.

Ut ifra det vi ser på banen, er han heller ikke typen som peker seg ut som et naturlig kapteinsvalg. Han hever ikke stemmen veldig, og jeg synes han så langt i år ikke har utmerket seg spesielt i sin rolle, heller. Han har spilt jevnt middels – slik jeg vurderer det – men så vet jeg også at trenerne vurderer ham et par hakk høyere enn det.

Semou er en spiller som Knappen stoler veldig på. I tillegg vet jeg at han gjør seg mer bemerket inne i garderoben når taktiske vurderinger diskuteres. Der skal Semou være en av dem som tar ordet og som kommer med løsninger på hvordan utfordringene skal håndteres.

Men for oss som har sett kapteinstyper som Terje Kojedal og Peter Sørensen regjere på Briskeby, er det et stykke unna hva HamKam har nå i Franck Semou.

Kanskje var det akkurat en slik type HamKam savnet da de gikk rett i fella til Tom Nordlie. For hvor var sjefene som skal ta ansvar da målene rant inn?

Må ta ansvar

Verst var det å se hvordan HamKam stilte seg opp før frisparket til Ørjan Hopen. Offsidelinja ble satt så dypt at Lukasz Jarosinski fikk hele situasjonen rett i fanget. Ved å sette linja fem meter lenger ut, ville det vært nesten umulig for Skeid å score.

Slike ting er ikke bare en kapteins ansvar. Det er et lagansvar, og det er tydelig at Knappen må stramme opp laget sitt her.

I tillegg var det skuffende å se at sentrale spillere som Semou, Sollie Rønning og Petter Vaagan Moen ikke tok mer ansvar da det buttet imot.

Må score mer

Nå er det bare en gang det virkelig har gått galt for HamKam i år, så det er ingen grunn til krisemaksimering.

Samtidig har HamKam også fått godt betalt denne sesongen på den måten at de har avgjort de fleste kampene som har vært i nærheten av jevnspilte.

Det er ikke alltid fotballag kan regne med det. Noen ganger må man også regne med å tape da.

Hovedutfordringen til Kamma er at de scorer for få mål. Både Alta og Bærum har scoret flere mål enn serielederen.

Defensivt er det bare Skeid-kampen som har vært negativ. Så i tillegg til å stramme opp oppstillingen på dødballer imot, bør Knappens fokus først og fremst være på de offensive planene før lørdagens hjemmekamp mot Follo.

En kamp som garantert blir ukas høydepunkt for Franck Semou.

For ham blir fotball tross alt bare en lek når vi vet hva annet han har å stri med.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.