Fredag spiller HamKam sin første treningskamp, men mannen som mest sannsynlig skal bekle spissrollen for de grønnhvite denne sesongen har ikke vært til stede på en eneste trening denne vinteren.

– Ikke optimalt

HamKam-trener Kent Bergersen liker ikke at hans nye måljeger Saihou Jagne (CH) har gått glipp av drøye tre uker med trening.

– Det er ikke optimalt at CH ikke har kommet til Hamar ennå, sier Bergersen.

HamKam-sjefen var av den oppfatningen at Jagne skulle ankommet Hamar og startet forberedelsene til 2016-sesongen, sammen med resten av laget, 4. januar.

– Vi var enige om at han skulle komme samtidig som resten av spillergruppa i starten av januar, sier Bergersen kort, og legger til at 29-åringen etter planen skal komme til Hamar i løpet av de nærmeste dagene.

VÆRT PÅ FERIE I GAMBIA

Jagnes agent Michael Kallback forteller at angriperen har vært i Gambia siden slutten av november, men at det aldri var enighet om at spilleren skulle vært i Hamar i begynnelsen av januar.

– Det var bestemt at han ikke skulle vært i Hamar tidlig denne måneden. Men jeg har hatt løpende dialog med Stein Arne Ingelstad den siste tiden. Nå er CH i Stockholm og vi vil alle at han skal komme på plass fortest mulig, sier Kallback.

– Det er bare å beklage at det har blitt som det har blitt, legger agenten til.

MISTET VIKTIG TRENING

Mens Kamma er godt i gang med oppkjøringen til årets sesong, må svensk-gambiske Jagne nå hente inn mye tapt trening de neste ukene.

– Nå har resten av gruppa begynt på et treningsopplegg som skal sørge for at samtlige får samme progresjon. Nå må CH begynne på et helt annet sted, det er ikke heldig, sier Bergersen, som ikke vet om angriperen har holdt seg i form på sin noe lange juleferie.

Det kan imidlertid Kallback bekrefte at den tidligere Brumunddal-spilleren har gjort.

– I Gambia trente han med en av landets største klubber hele tiden. De siste dagene i Sverige har han ikke fått trent med ball, men har sammen med en fysisk trener holdt formen ved like, sier Kallback, og avslutter:

– Nå håper vi at han får dratt til Hamar så fort som mulig, for han vil veldig gjerne komme i gang med sitt nye lag.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00