HAMKAM - HØDD 1-0

Hødd vendte tilbake til sin mer klassiske 4-3-3-formasjon til oppgjøret borte mot HamKam, der Hødds nykommere Erik Ulland Andersen og Jonas Ingebrigtsen begge fikk tillit fra start – og dermed debut på bortebane.

Sivert Heltne Nilsen (gule kort) og Erik Sandal (skade) var ikke med til Hamar og Joachim Magnussen kom inn på kanten for Tobias Vibe – dermed hele fem nye spillere i startoppstillingen siden Hødds hjemmetap mot Fredrikstad sist helg.

Lie i fokus

Rolig, jevnspilt og bedagelig de første knappe 20 minuttene, der Hødd-keeper Andreas Lie gjorde seg mest bemerket med å pådra seg gult kort for å tuppe vekk ballen etter at HamKam fikk tildelt et hjørnespark. Hødd med kampens første nestenmulighet: Joachim Magnussen headet utenfor etter et fint innlegg av Bendik Torset.

HamKam var heller ikke spesielt farlige før de litt ut av ingenting fikk straffespark etter at Steffen Moltu noe klønete brøytet vekk en HamKam-spiller – et straffespark få i Hødd-leiren virket å forstå hvorfor ble gitt. Andreas Lie var imidlertid på alerten og reddet flott straffesparket fra Tore Andreas Gundersen: dermed uavgjort til pause i en temmelig rotete omgang med mange balltap og oppstykket spill – spesielt Hødd virket redde for å holde ballen i laget.

Standal inn

Hødd evnet å holde litt mer på ballen innledningsvis i andre omgang, og fikk flyttet laget langt høyere i banen. Franjo Tepuric, for dagen svært anonym, ble tidlig i andre omgang erstattet av hurtigtoget Espen Standal. Og Standal var mannen bak Hødds beste mulighet så langt i kampen, da han lekkert skrudde ballen like over mål med utsiden av foten

HamKam på sin side heller ikke ufarlige – kun en siste liten-takling av Steffen Moltu hindret Anders Nedrebø i å pirke ballen i åpent mål foran 1668 tilskuere på Briskeby. HamKam hadde vært klart nærmest mål så langt.

Lie igjen!

Andreas Lie hadde vært Hødds beste spiller hittil i kampen – og sannelig ble han strafferedder nok en gang da HamKam igjen fikk tildelt en straffe etter 70 minutter som Hødd protesterte på. Denne gangen var det Emil Dahle som ikke var i nærheten av å overliste Lie.

HamKam var svært nærme mål i denne perioden mot et slitent Hødd-lag: Victor Adebahr skulle absolutt gitt hjemmelaget ledelsen syv-åtte minutter før slutt – men istedenfor å plassere ballen druser han den til side for mål – men det nærmet seg for Hedmarkingene.

Så satt den…

Med fire minutter igjen sprekker det for Hødd:

Innbytter Silnes som hadde vært på banen i drøye minuttet, skallet inn ballen bak Lie – til protester fra Hødd-spillerne som mener dommer skulle ha blåst av spillet siden Fredrik Aursnes lå nede med skade.

Hødd evner aldri å sette inn en skikkelig sluttspurt:

HamKam vinner fullt fortjent mot et blekt Hødd-lag, der selv ikke to strafferedninger av Andreas Lie skaffet laget poeng.

- Vi er i en bølgedal

Hødds assistenttrener Sindre Eid var skuffet etter tapet mot HamKam.

- Det var bittert når vi klarer å holde ut så lenge. Når det er sagt: De brenner to straffer – det vil si at Andreas redder, men det er lov å ha en god keeper – og det har vi, sa Eid.

Han innrømmer at Hødd har sett bedre dager når det gjelder resultatene i det siste. 

- Vi er i en bølgedal. Og den må vi jobbe knallhardt for å komme ut av. Det betyr gode treninger og hard jobbing framover, slik at vi kan komme sterkere tilbake mot Sandefjord til helga, sa Eid.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00