Mandag kom beskjeden om at midtbanespiller Fredrik Sjølstad ikke blir å se i grønt og hvitt i 2016.

21-åringen som debuterte på HamKams A-lag i 2011 er lysten på nye utfordringer.

– Må tenke på meg selv

Sjølstad vurderte å flytte på seg både midtveis og i etterkant av forrige sesong, men valgte å bli begge gangene. De avgjørelsene har han tenkt mye på i ettertid.

– Kanskje burde jeg gått tidligere, men nå må jeg tenke på meg selv, sier Sjølstad.

Da han fredag dro på seg gult og svart treningstøy og trente med 1. divisjonsklare Raufoss, ble han den tredje HamKam-spilleren på halvannen måned som har gjort nettopp det. I slutten av oktober var ungguttene Syver Karlsen og Henrik Lehne Olsen også på prøvespill på Vestre Toten.

Skapt reaksjoner

Det har ikke gått upåaktet hen at de tre HamKam-spillere har trent med erkerivalen.

Briskebybanden skrev dette på sin Facebook-side lørdag:

«HamKam er i 2. divisjon. Raufoss og Kongsvinger er i 1. divisjon. Noen realiteter er tunge og skulle gjerne vært snudd på hodet. Til tross for disse realitetene vil vi minne deg på én ting, Fredrik Sjølstad. Du har vært kaptein for HamKam. HamKam-kapteiner går ikke til Raufoss. Punktum.»

Sjølstad forstår at det vil være kontroversielt om han går til nabo Raufoss, men bryr seg lite om det.

– Jeg kunne nesten ikke brydd meg mindre om hva de (Briskebybanden) mener. Raufoss er i 1. divisjon og HamKam er en middels 2. divisjonsklubb, sier Sjølstad.

Han har ikke bestemt seg for hvor han skal spille for på nyåret, men forteller at 1. divisjonsklubber har vist interesse.

– Det har ikke kommet konkrete tilbud. Men jeg fikk et veldig godt inntrykk av Raufoss da jeg var der, sier Sjølstad.

Naturlig tanke

Raufoss-trener Espen Haug synes ikke det er noe sjokk at enkelte Kamma-spillere vurderer en overgang til klubben på andre siden av Mjøsa.

– Man kan vel si det er naturlig når vi skal spille 1. divisjon og HamKam fortsatt er i 2. divisjon. De er definitivt ikke det soleklare førstevalget de en gang var, sier Haug.

Raufoss-treneren har sett Sjølstad i aksjon ved flere anledninger og forteller at han håper å få overtalt midtbanespilleren til å velge Raufoss.

– Fredrik har noe ekstra i seg. Med det drivet han har med ball kommer han til å bli god.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.