Åsane - HamKam 1-2:

- Det var utfordringer med baneforholdene, men jeg synes vi løser det bra. Spesielt i første omgang hvor jeg synes vi hadde god kontroll sentralt. Det er et par ganger det glipper også, men alt i alt en god gjennomkjøring for oss, oppsummerte HamKam-trener Kevin Knappen etter kampen. 

Første omgang

Åsane startet imidlertid kampen best, og etter drøyt seks minutter fikk de en kjempesjanse.

Bergenserne kom to mot en, og den ene spilleren ble spilt på åpen kasse. Heldigvis for Kamma, og på utrolig vis, klarte Åsane-spilleren å sette ballen utenfor fra syv meters hold.

Kamma hevet seg utover i omgangen, som var preget av elendige spilleforhold. Vanndammene over hele banen, og spesielt i hjørnene, gjorde det vanskelig for spillerne.

Men på en corner etter 25 minutter var Ivar Sollie Rønning høyest på en corner. Spissen fikk avgårde en god heading, men Åsane-keeperen reddet nydelig. 

Etter 34 minutter fikk vi se litt av det Johnny Buduson kan. Rask og god vendig, men skuddet, som var bra, gikk like utenfor.

Etter 40 minuttet skjøt Åsane i stolpen. En suser av et langskudd fra 30 meter fra Jonas Hestetun gikk i stolpen. Like etterpå kom Antwi alene med Jarosinski, men HamKam-keeperen fikk avverget.

2. omgang

Kamma åpnet andre omgang brukbart, og etter 54 minutters spill tok de også ledelsen.

Ivar Sollie Rønning jaktet en stuss fra Buduson inn i bakrom, var først på ballen og rundet keeper. Fra spiss vinkel satte han ballen enkelt inn i åpent bur og sørget for ledelse til Kamma. 

Etter 71 minutter fikk Åsane straffe, og den utnyttet de på perfekt måte, og sørget for 1-1. 

Fire minutter senere tok Kamma tilbake ledelsen.

Petter Vaagan Moen slo en meget presis corner på bakre stolpe. Der dukket midtstopper Brotangen opp og det kunne se ut som han var nær ballen, men etter kampen gir Brotangen scoringen til lagkameraten.

Flere scoringer ble det ikke, og Kamma vant 2-1. 

Fornøyd Knappen

Kevin Knappen eksperimenterte med Ruben Alegre som venstre back i denne kampen. Det synes han fungerte bra.

- Jeg synes Ruben klarte seg veldig bra. Og lars Brotangen var veldig god i midten. Det var gunstig for oss å ha alle de tre stopperne våre på banen samtidig, sier Knappen.

Framover på banen skapte spissene også noen sjanser. De pussige var at det var Johnny Buduson som stusset fram den lange ballen fra Lukasz Jarosinski i bakrommet til Ivar Sollie Rønning. Trønderen rundet keeper og satte ballen elegant i mål.

- De byttet roller der ja, men jeg synes begge gjør en god kamp. De jobbet tett sammen, og de fant hverandre godt. Ellers synes jeg Markus (Solbakken) og Kristian (Lønstad) Onsrud styrte det hele bra på midten. Og så synes jeg Abu er god. Han binder opp folk og drar av folk. Han gir oss noe vi ikke har hatt tidligere, sier Knappen.

Som selvsagt også var fornøyd med matchvinneren Petter Vaagan Moen.

- Petter har jo hatt en opptur etter fjorårssesongen. Jeg synes han løser det bra da han kommer inn i andre omgang og får satt sitt preg på kampen med ro i spillet og så vet vi at dødballene hans er skumle. Vi snakket om det i pause om at vi kunne legge dødballene litt opp så blåser den inn med den medvinden vi hadde i andre omgangen, sier Knappen.

Fakta

Åsane- HamKam 1-2 (0-0)

Mål: 0-1 Ivar Sollie Rønning, 1-1 Jonas Hestetun (straffe), 1-2 Petter Vaagan Moen.

HamKams lag (4-2-3-1):

Lukasz Jarosinski - Nicholas Mickelson, Jacob Egeris, Lars Brotangen, Ruben Alegre - Kristian Lønstad Onsrud, Markus Solbakken (Truls Jevne Hagen fra 65.) - Abubakar Ibrahim, Ivar Sollie Rønning, Simen Bolkan Nordli (Petter Vaagan Moen fra 45.) - Johnny Buduson (Ole Erik Midtskogen fra 70.)

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00