• KASTET OPP: Fredrik Sjølstad var spysjuk under kampen og angrer på at han forble på banen i 70 minutter. FOTO: Mikkel Torpen Hokstad

Selv om Fredrik Sjølstad vant en offisiell fotballkamp for første gang på halvannet år, glitret han ikke på midtbanen da HamKam tok seg videre i cupen onsdag.

Etter 2-1-seieren over Lørenskog forklarer 22-åringen hvorfor.

- Jeg er spysjuk og har kastet opp en del ganger nå. Jeg var helt tom og svimmel fra første sekund i dag, forteller han.

Sjølstad spydde i første omgang, men forlot ikke kunstgresset før snaue 70 minutter var spilt. Etter kampen angrer den vanligvis energiske unggutten på at han ikke kastet inn håndkledet tidligere.

- Jeg er altfor sta. Jeg burde gått av før. Det er min feil, og det var dårlig gjort av meg overfor alle på laget, beklager en uvanlig bleik HamKam-sjuer.

Se hele intervjuet med Sjølstad i videoen over!

Klokketro på 3-5-2

Under Kent Bergersen har HamKam lagt om til et for de fleste uvant 3-5-2-system.

Selv om Sjølstad synes HamKam tidvis var "drit dårlige" mot Lørenskog, vil han ikke tillegge den fremmede formasjonen så mye som et snev av skyld.

- Overgangen til den nye formasjonen har ikke vært spesielt vanskelig. Vi har trent på det lenge nå, og folk kjenner egentlig rollene sine. Men vi har slitt de to siste kampene, så det er bare å trene på videre, sier han.

- Så du vil ikke skylde på formasjonen?

- Nei, ikke i det hele tatt. Jeg er helt sikker på at den formasjonen passer oss bra, svarer Sjølstad bestemt.

- Det er jeg helt sikker på, understreker han.

 To Cornermål avgjorde

Etter 36 minutter på Briskeby tok HamKam ledelsen. Kristoffer Haagen gjorde corner til mål og satte inn 1-0 for HamKam.

Et kvarter etter sidebyttet var ledelsen spist opp. Lørenskog angrep fint med mange folk, og Imad Ouhadou smekket utlikningen forbi Tor Torgersen i HamKam-buret.

Bare sekunder senere avgjorde imidlertid en ny corner cupkampen. Osei Oviasu steg til værs og stanget en corner praktfullt opp i krysset og HamKam videre i NM.

I videoen øverst på siden forteller Sjølstad om hva som ikke fungerte mot Lørenskog, og om hvordan det føltes å vinne en fotballkamp etter halvannet år uten seier.

Samtidig som HamKam slo Lørenskog ut av cupen hjemme på Briskeby, slo Kongsvinger Funnefoss/Vormsund 3-1 borte. Elverum vant 4-3 på Lillehammer, mens Nybergsund tapte 1-3 for Ull/Kisa i Trysil.

HamKams lag (3-5-2): Tor Torgersen - Tobias Ødegård (Syver Karlsen fra 18.), Kristoffer Hageen, Osei Oviasu - Truls Jevne Hagen, Fredrik Sjølstad (Kristian Eriksen fra 70.), Aziz Idris, Adnan Haidar, John Anders Rise - Henrik Lehne Olsen (Jonas Tekle fra 78.), Christopher Mbamba.

 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.