Fana - HamKam 0-0

HamKam skapte en sju-åtte store målsjanser mot Fana, men de fant ikke veien til nettmaskene. Grønnbuksene dominerte også stort i banespillet i begge omgangen, og særlig intensiteten i gjenvinningsfasen var god.

I første omgang hadde Kevin Beugre blant annet to store sjanser. Den ene ble reddet av keeper. Den andre gikk i stolpen. Ivar Sollie Rønning hade også et skudd som kunne gått inn.

Etter hvilen fortsatte HamKam å dominere, men heller ikke a lyktes de med å finne veien til nettmaskene. John Anders Rise, Mikkel Frankmo, Petter Vaagan Moen og Valentin Blaka har alle sine muligheter, men ballen gikk utenfor og over på avslutningene deres.

Fana skapte til sammen to halvsjanser i løpet av hele kampen, og i banespill var det klasseforskjell på lagene. HamKam må imidlertid regne med at dette blir hverdagen når seriealvoret starter. At de møter hardtkjempende lag som gjør alt for å holde HamKam på avstand med etablert forsvarsspill.

Byttet mange

HamKam gjorde en del bytter underveis, og det er naturlig å tro at de ville klart å sette opp et enda tyngre press med noen færre bytter.

Det var uansett en godt fornøyd trener Kevin Knappen som oppsummerte kampen mot Fana.

- Det var en bra gjenomført kamp av oss. Vi vant mange baller i høyt press som vi skulle og vi skapte mange sjanser. Det siste er betryggende. Vi har vel en sju-åtte klare målsjanser. Vi brukte også mange spillere i denne kampen, så alt i alt er dette en god gjenomkjøring for oss, sier Knappen til HA-sporten.

Han følger oss på at det å bryte ned etablert forsvarsspill er noe HamKam må jobbe videre med.

- Det gjør jo noe med kampen at vi bytter så mange spillere. Det er uansett en bra gjenomført kamp av oss, sier Knappen.

Han likte også at unggutta markerte seg i en tøff kamp mot et robust 2. diviosjonslag.

- Sander Eng Strand (15) kom også inn og markerte seg.

Før kampen

HamKam starter med dette laget mot Fana (4-2-3-1): Lukasz Jarosinski – Truls Jevne Hagen, Marius Bratberg Lund, Rubén Alegre Guerra, Juan Manuel Cordero Santana – Franck Semou, Markus Solbakken – Petter Vaagan Moen, Ivar Sollie Rønning, Mathias Pedersen Aasand – Kevin Bosse Elie Beugré.

Kevin Knappen understreker overfor HA-sporten at han skal se et HamKam-lag som skal jobbe knallhardt. Særlig i gjenvinningsfasen forventer han seg stor innsats.

- Det skal løpes som om de blir jaget av hunder, sa Knappen til HA-sporten 20 minutter før kampstart.

Fana er et lag med mange lokale gutter fra Bergen. Ambisjonen for sesongen er å komme seg rundt midt på tabellen i den andre 2. divisjonsavdeling hvor lag som Hødd og Bryne er de største favorittene.

Banen i Oliva Nova er fin, men litt hard. Fana har trent på denne naturgressbanen denne uka mens HamKam har trent på kunstgress i La Nucia.

HamKam stiller i sine helgrønne bortedrakter mens Fana spiller blå bukser og røde og hvite striper på overdelene.

Det er bestemt at Yabre, Rise, Midtskogen og Blaka skal inn etter pause. Sander Eng Strand skal også få rundt 25 minutter, fortalte Knappen. Nå kommer lagene på banen.

Første omgang

Da er kampen i gang!

1 minutt: Begge lag går ut i en 4-2-3-1-formasjon.

3: Fana på besøk i HamKams 16-meter, men Alegre avklarer lett.

4: Fana forsøker en gjennomspilling, men ballen går helt inn til HamKams keeper Jarosinski.

7: Enorm sjanse til HamKam. Truls Jevne Hagen spilte fri Kevin Beugre som fikk sjansen alene med keeper, men målvakten fikk akkurat fingertuppene på lobben og avverget.

10. Cordero starter perfekt på venstrekanten og kommer fri, men blir feilaktig avblåst for offside.

12: Frispark fra Truls Jevne Hagen på høyde med Fanas 16 meter på venstresiden, men serven blir avklart av Fana.

15: HamKam har vært best det første kvarteret og spiller med større tempo enn Fana.

17: Ny enorm sjanse for Beugre. Denne gangen skyter han i stolpen.

20: Sjanse til Fana etter at Cordero støtet på feil aide av vingen sin og ble lurt. Avslutningen etter innlegget ble for dårlig.

22: HamKam jobber fram et hjørnespark fra venstre, men det blir det ikke noe ut av.

25: Ivar Sollie Rønning får sjansen fra 20 meter, men skuddet blir for svakt. Likevel velger keeper å slå skuddet til corner. Det hele ender med frispark til Fana etter høyt spark av Mathias Pdersen Aasand.

29: Pedersen Aasand går i bakken i straffefeltet og HamKam roper på straffe, men fallet så litt overdrevet ut og dommeren vinker spillet videre. En riktig avgjørelse.

32: Frispark til Fana som ender med en dobbel inngripen av Jarosinski. Først bokser han ballen ut. Litt for kort. Så redder han skuddet som kommer rett etterpå. Alegre får seg en smell, men kommer seg opp igjen. Ser ut som han fikk vondt i nakken.

35: HamKam sterke i gjenvinningsfasen og skaper en nesten-sjanse ut av sitt høye press. Like før Beugre kommer seg gjennom igjen.

38: Fin overlap på høyre av HamKam da Petter Vaagan Moen setter opp Truls Jevne Hagen. Innlegget er bra, men ingen får omsatt det i scoring.

43: Etter en lang periode med stor HamKam-dominans kom Fana opp i HamKams straffefelt igjen, men avslutning ble veldig svak.

45: Da er det pause og lagene går i garderoben på stillingen 0-0. HamKam har vært det klart beste laget. Flere store sjanser burde vært omsatt i mål. Beugre kunne fort scoret minst to mål.

Andre omgang

Tre spillerbytter for HamKam. Marius Bratberg Lund, Ruben Alegre og Mathias Pedersen Aasand går ut. Inn kommer Yabre, Rise og Ole Erik Midtskogen.

Andre omgang er i gang. Jeg bruker de ti første minuttene på å fotografere, men kommer inn hvis det skjer noe da.

58. HamKam har vært best også i starten av andre omgang, men de har ikke skapt de store sjansene. Tempoet er fortsatt høyere for de med grønne bukser. Ellers har Petter Vaagan Moen fått gult kort for en klar etterslenger. Han skulle riktignok hatt frispark i situasjonen rett før.

HamKam har også gjort et bytte til Valentin Blaka har kommet inn for Ivar Sollie Rønning. Petter Vaagan Moen har trukket inn bak Beugre, mens Blaka spiller ute til venstre.

65: HamKam stresser og jager Fana, men kommer ikke til noen store sjanser nå.

68: Sander Eng Strand kommer inn for Markus Solbakken. En 15-åring inn for en 16-åring der altså.

69: Mikkel Frankmo inn for Kevin Beugre. Frankmo går rett på topp.

70: Sander Eng Strand vinner ballen sentralt i banen og blir taklet bakfra. Rutinert nok faller han i bakken og får frispark.

75: Alle byttene begynner å prege kampen. Det er mye kjemping, men strukturen er ikke like gode lenger. Det er dueller hele veien. Fana skaper absolutt ingenting, men det gjør heller ikke HamKam akkurat nå.

77: Gult kort til Franck Semou. Kevin Knappen påpeker at nå blir det for mye stanging. Han ber Petter Vaagan Moen om å løse opp.

80: Yabre bryter strålende, men pasningen er elendig slik at overgangen dør.

82: Petter Vaagan Moen får beskjed fra dommeren om at han nå er en situasjon unna marsjordre.

83: Rise er en centimeter unna en vellykket stuss fra Truls Jevne Hagens frispark. Det er omgangens første sjanse.

84. Skudd fra Yabre fra 20 meter. Keeper redder.

85. Blaka kommer fri på høyre og skyter utrenfor fra skrått hold. En liten spurt fra HamKam nå.

88: Frankmo får en kjempesjanse etter fin stuss fra Midtskogen, men skuddet går utenfor.

90: Fana med en galvsjanse. Skudd fra 20 meter. Utenfor.

90+3: Petter Vaagan Moen får sjansen til å avgjøre, men bommer på innlegget fra Cordero.

90+4: Dommeren blåser av. Den ender 0-0.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.