• REAGERTE: Florø-spillerne reagerte voldsomt etter Aziz Idris' knallharde rødt kort-takling. FOTO: Kai Kristiansen

Etter 90 stort sett Florø-dominerte minutter hoppet Aziz Idris inn i en tung tofotstakling med knottene først på midten. Dommer Jonny Skjerven var ikke i tvil, og ghaneseren ble vist det røde kortet og sendt rett av banen.

- Fra der jeg sto, var taklingen til Idris et klart rødt kort, bedømmer HamKam-assistent Chris Twiddy etter kampen.

Taklingen til Idris kan du se i videoen over.

Like etter utvisningen ble et langt frispark lempet inn bak HamKam-forsvaret. Potensielle Florø-matchvinnere sto i kø, men ingen av dem maktet å sette seiersmålet forbi Emil Holst.

HamKam var dermed heldige som fikk med seg ett poeng hjem fra naturgresset i Norges vestligste by.

- Vi scorer på vår eneste målsjanse, oppsummerer trener Kent Bergersen.

Holt-goal

Det var imidlertid grønnbuksene som kom best i gang.

Etter 25 ordentlig tamme åpningsminutter satte Marius Holt fyr på Florø. Osei Oviasu løftet en lang ball inn i bakrommet, og plutselig var både Holt og spissmakker Christopher Mbamba alene igjennom. Assistentdommeren holdt flagget nede, og Holt blottet avslutningsegenskapene og hamret inn sin første offisielle Kamma-scoring.

- Det var godt å score. Men både bana og kroppen var tung, så jeg orket ikke mer enn en time i dag, forklarer målscoreren, som ble erstattet av Kristian Eriksen tidlig i andre omgang.

Florø la press på gjestene mot slutten av den første, men takket være en våken og god Emil Holst ledet grønnbuksene 1-0 til pause.

Utlikning

HamKam fortsatte der de slapp etter sidebyttet, og Florøs jakt på 1-1 fikk uforstyrret fortsette. Et kvarter etter hvilen kom også scoringen, da Peter Aase vakkert hamret inn utlikningen fra snaue 20 meter.

HamKam slet med å spille seg til farlige posisjoner, mens Florø skapte målsjanser både før og etter Idris' direkte røde kort. Mye på grunn av keeper Holst og en god dose flaks i eget felt fikk de hvite og grønne med seg ett poeng hjem til Hamar.

HamKam er dermed fortsatt ubeseirede i år, og Briskeby-klubben står med fem poeng etter tre serierunder. Neste helg kommer Elverum til Hamar for et herlig lokaloppgjør, men før det skal HamKam måle krefter med Sogndal i cupen.

I videoen over saken kan du se alle de viktige hendelsene fra 1-1-kampen, samt et intervju med John Anders Rise etter kampslutt.

HamKams lag (3-5-2): Emil Holst - Tobias Ødegård, Kristoffer Hagen, Osei Oviasu - Truls Jevne Hagen, Fredrik Sjølstad, Aziz Idris, Adnan Haidar (Jonas Tekle fra 83.), John Anders Rise - Marius Holt (Kristian Eriksen fra 62.), Christopher Mbamba.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.