HAMAR: Utleide Roman Kienast fikk spille de to siste minuttene for Helsingborg hjemme mot Hammarby mandag og scoret sitt aller første eliteseriemål for sesongen!

Sebino Plaku er utlånt fra HamKam i høst. Han har kontrakt med HamKam ut 2011-sesongen og skal etter planen tilbake til Hamar når låneoppholdet i Dinamo Tirana er over.

Oppriktig glad
- Det er veldig positivt for Sebino at han markerer seg. Selvtillit er en viktig bit i hverdagen for en fotballspiller, sier Lars Tjærnås.
- Jeg ble også oppriktig glad og storkoste meg da Roman gjorde overstegsfinten og scoret like før slutt mot Hammarby. Roman er en hundreprosentgutt, som fortjener all den suksess han kan få.

Lars Tjærnås har opplevd før at spillere som fort er blitt kalt for flopper og verstinger, har slått knallhardt tilbake og svart kritikerne på en effektiv måte.

- En skal være varsom med å stemple nye spillere som flopper. Det var mange som vente tommelen ned da vi hentet Tom Henning Hovi til Vålerenga i 1998. Men han ble en gedigen suksess i klubben. Ramiro Corrales i HamKam er et annet eksempel.
Integreringsprosess
- Når det gjelder Sebino Plaku, måtte han takle en helt annen treningstype enn han var vant til fra Albania. Han måtte dessuten tilpasse seg mentalt en annen kultur, et helt annet sett å leve på. Det kan hende at både vi i HamKam og Sebino har skylda i at integreringsprossen ikke gikk helt som ønsket. Derfor fant vi ut at det var greiest å leie ham ut til Dinamo Tirana i høst i håp om at han kunne oppleve en kick start på karrieren, skaffe seg gode opplevelser og opparbeide selvtillit. Den albanske serien kan både være en kickstart og et utstillingsvindu, sier Tjærnås, som for snart et år siden studerte Plaku nøye på DVD og syntes at han så så spennende ut, at de bestemte seg for å hente ham til prøvespill i Hamar.
Suksess
Under trening og i kamp var han så interessant, at HamKam bestemte seg for å kjøpe ham.
- Han har annerdeles egenskaper enn de andre. Stor fart, farlig i bakrom og gode avslutningsegenskaper.
Skader, integreringsproblemer og savnet av kjæresten, ødela hele vårsesongen. Plaku spilte bare en eliteseriekamp, mot Vålerenga, uten å lykkes.

Nå har han suksess i sin gamle klubb Dinamo Tirana, som vant serien forrige sesong og som topper tabellen etter uavgjort i den første kampen og 3-1-seier i den andre.
PS: Akkurat nå er det kroaten Zlatko Dalic som trener Dinamo Tirana. Han er det tredje treneren Dinamo har hatt de de tre siste månedene...

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.