– Dermed kan det se ut som HamKam er reddet fra konkurs. Klubben greier nok en gang å skaffe de pengene som trengs. De siste dagene har mange meldt seg på redningsaksjonen, og det gjør styreleder, Morten Kristiansen glad. Det ser ut som om engasjementet og viljen til å stille opp med garantier for klubben er god, sier han til nrk.no/ho.

I en pressemelding fra HamKam i går fortalte klubben at de manglet sikkerhet for et lån på en million kroner. 

I går kom nyheten om at Ståle Solbakken, Truls og Tom Haakonsen og Njål Berge alle stiller opp som kausjonister for HamKam. Før lunsj onsdag svarte de tidligere HamKam-spillerne Knut Holte og Frode Haugli ja til det samme.

Med Knut Holte og Frode Haugli på plass som kausjonister for 100.000 kroner hver, er det gjenstående behovet nå nede på 800.00 kroner, og snøballen er i ferd med å sette skikkelig fart hos Briskebyklubben.

Gamle A-spillere

Frode Haugli er daglig leder i Edorf Invest AS og har i tillegg en rekke styreverv.

Haugli gikk gradene i HamKam som fotballspiller, og fikk en halv sesong i A-stallen under skotten Ian Crawford.

Knut Holte er daglig leder i totalt fem firmaer, og også han har en rekke styreverv i tillegg.

Holte startet sin fotballkarriere i Storhamar, før han meldte overgang til HamKam. Der fikk har flere sesonger på A-laget, før han fortsatt sin fotballkarriere hos Lyn og Stabæk.

Olrudgruppen og Obsideo med

I tillegg har Oludgruppen i dag sagt ja til å være med å redde HamKam ved å kausjonere for 100.000 kroner.

Det samme har Obsideo AS gjort. Selskapet eies av tidligere HamKam-midtstopper Ronny Pedersen og hans kollega Stig Ranjit Dayanandan.

Både Olrudgruppen og Obsideo oppfordrer andre bedrifter i Hamar-regionen til å gjøre det samme.

To millioner totalt

Allerede i går hadde HamKam skaffet seg sikkerhet for et lån på en million kroner, etter å ha fått på plass kausjonister for ti andeler a 100.000 kroner. Nå er klubben godt i gang med å skaffe sikkerhet for enda en million.

Ifølge styret i HamKam er tiltakene klubben allerede har gjennomført, fortsatt kostnadskutt og tilførsel av to millioner lånefinansierte kroner, nok til at 1. divisjonsklubben ikke melder oppbud.

 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00